Un pacient de Covid a l'UCI costa 6.000 euros diaris

La pandèmia ha disparat la despesa sanitària tant en l'atenció de pacients com en l'assistència de problemes crònics que provoca el coronavirus
Pacient a l'UCI per coronavirus |

La decisió d'alguns països de no atendre persones amb covid per no voler vacunar-se o que estes paguen el tractament, ha començat a sobrevolar alguns estats. A Espanya el Govern no s'ha pronunciat en este sentit, encara que sí que hi ha veus expertes que defensen esta mesura.

El cost mitjà d'un pacient amb Covid-19 a l'UCI pot arribar fins als 6.000 euros al dia, duplicant el cost d'un pacient amb una altra malaltia. Esta diferència de cost es troba en la medicació i la maquinària específica que necessita esta malaltia.

El cost sanitari durant tota la pandèmia encara no es pot calcular, ja que el virus no se n'ha anat de la societat ni dels hospitals. Tot i això, en les dades publicades anuncien que el cost hospitalari directe l'any 2020 va ser de 2,3 milions d'euros.

Deixant de banda el cost econòmic que ha suposat la pandèmia, cal recalcar que el virus ha llevat la vida de 7.912 persones a tota la Comunitat Valenciana.

Des de les autoritats sanitàries demanen a la població que continue vacunant-se per evitar el col·lapse dels centres hospitalaris. Actualment, el 86% de les persones ingressades per Covid a l'UCI no estan vacunades.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat ha administrat ja gairebé 600.000 dosis extra de la vacuna contra el coronaviru" "Ómicron: la variant del coronavirus que preocupa els científics"