Si vas donar positiu en COVID-19, quantes dosis són de vacuna?

El Ministeri de Sanitat aclareix quines persones que ja hagen passat la COVID-19 han de posar-se la segona dosi de vacunació

Tant les persones que han sigut vacunades amb AstraZeneca com les han rebudes Moderna i Pfizer estan ja rebent o a l'espera de rebre la segona dosi de vacuna.

No obstant això, este fet ha generat un cert renou, perquè alguns dels treballadors que ja han superat la COVID-19 i pertanyen a col·lectius considerats essencials, com a Policies i Bombers, han rebut en estos últims dies un missatge SMS des de Sanitat que els informa que “la seua pauta està completa”. No obstant això, en entrar en la pàgina web informativa sobre vacunes de Conselleria, tenen assignada data de vacunació esta setmana.

Des de Sanitat informen que “el missatge és vàlid i que encara que vagen a la cita, si ja han passat la malaltia, els que siguen menors de 65 anys no rebran segona dosi”. D'altra banda, alguns agents de la Policia Local asseguren “no haver rebut este SMS”, per la qual cosa desconeixen si han de rebre la segona dosi de vacuna.

Què diu el Ministeri de Sanitat?

 

Les instruccions del Ministeri de Sanitat són clares sobre este tema. En l'última actualització del passat 11 de maig assenyalen que:

“Les persones amb antecedents d'infecció simptomàtica o asimptomàtica per SARS-CoV-2, independentment de la data de confirmació, es vacunaran com s'especifica a continuació segons l'edat i el moment de la infecció.

Estes recomanacions són per a les vacunes la pauta de les quals és de dos dosis (Comirnaty-Pfizer, Vaxzevria-AstraZeneca i Moderna):

Persones de 65 o menys anys amb diagnòstic d'infecció per SARS-CoV-2 abans de rebre la primera dosi: s'administrarà només una dosi preferentment a partir dels sis mesos després de l'inici de símptomes o el diagnòstic d'infecció.

En cas que s'administre abans d'haver transcorregut eixos sis mesos, la dosi es considerarà vàlida i no serà necessari administrar més dosi.


Persones de 65 o menys anys amb diagnòstic d'infecció per SARS-CoV-2 després d'haver rebut la primera dosi: s'administrarà una segona dosi, transcorreguts sis mesos des de l'inici de símptomes o el diagnòstic d'infecció.


Persones majors de 65 anys amb diagnòstic d'infecció per SARS-CoV-2 abans de rebre la primera dosi. S'administrarà una pauta de dos dosis quan estiguen completament recuperades i haja finalitzat el període d'aïllament. No s'esperaran sis mesos després de la infecció per a l'administració de la primera dosi.

Persones majors de 65 anys amb diagnòstic d'infecció per SARS-CoV-2 després d'haver rebut la primera dosi. Es completarà la pauta amb una segona dosi quan estiguen completament recuperades i haja finalitzat el període d'aïllament, garantint l'interval aconsellat entre dosi. No s'esperaran sis mesos després de la infecció per a l'administració de la segona dosi.


No es recomana la realització de proves serològiques o virològiques abans o després de la vacunació.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Comunitat Valenciana emet a partir de hui el certificat COVID Digital de la UE" "Els estrangers vacunats i els creuers internacionals tornen a Espanya des de hui"