L'aplicaci贸 'Radar COVID' ja est脿 plenament operativa en tot el territori valenci脿

Ajuda en el rastreig i detecci贸 de persones contagiades per coronavirus
Funciona de manera completament an貌nima | cedida

L'aplicaci贸 m貌bil Radar COVID, que ajuda en el rastreig i detecci贸 de persones contagiades per coronavirus, ja est脿 plenament operativa en el territori valenci脿 despr茅s de qu猫 la Conselleria de Sanitat haja completat la integraci贸 d'esta 'app' per a ajudar a evitar la propagaci贸 de la Covid-19.

Radar COVID usa tecnologia bluetooth de baix consum i funciona de manera completament an貌nima; una volta instal路lada en el tel猫fon m貌bil, permet comunicar, sempre preservant la privacitat, els diagn貌stics positius i el possible contacte mantingut amb una persona infectada, segons informa la Generalitat.

La Conselleria ha fet un sistema de generaci贸 de codis perqu猫 els qui donen positiu en un test de coronavirus i tinguen descarregada l'aplicaci贸 en el seu m貌bil puguen informar, de manera an貌nima, a la resta de persones amb les que hagen estat en contacte i que tamb茅 siguen usu脿ries d'esta 'app'.

Els pasos a seguir si eres positiu

El ciutad脿 que haja rebut una notificaci贸 per un professional sanitari d'un resultat positiu per a la PCR podr脿 obtindre el codi de 12 d铆gits de confirmaci贸 accedint a la web que s'ha habilitat en la p脿gina de la Conselleria de Sanitat.

En esta p脿gina haur脿 d'identificar-se introduint el n煤mero de SIP, la data de naixement i la data d'emissi贸 de la targeta SIP, i indicar脿 si t茅 l'aplicaci贸 Radar COVID instal路lada.

Despr茅s de comprovar que les dades d'identificaci贸 s贸n v脿lides, haur脿 de verificar el tel猫fon a on rebre el SMS amb el codi i el sistema comprovar脿 la data i el resultat de l'煤ltima prova diagn貌stica de COVID-19 feta al pacient. Si el resultat de la prova 茅s positiu, el sistema li adjudicar脿 al pacient un codi de confirmaci贸. El codi el visualitzar脿 en pantalla i tamb茅 el rebr脿 per SMS en el tel猫fon indicat.

Segons la Generalitat, s'han pres les mesures per a garantir que una persona nom茅s puga obtindre un codi per a una prova PCR positiva i un codi no puga reutilitzar-se.

Els pasos a seguir si has tingut contacte

Per part seua, els contactes de la persona infectada reben una alerta en el tel猫fon m貌bil que els notifica que han estat prop d'alg煤 que ha donat positiu en una prova PCR. La comunicaci贸 es completa amb l'advertiment que ha d'extremar les mesures preventives i vigilar si desenvolupa s铆mptomes en els seg眉ents deu dies. En cas de presentar tos, febre o dificultat respirat貌ria, ha de sol路licitar cita a trav茅s de l'aplicaci贸 GVA Coronavirus o en la web.

A dem茅s de garantir la privacitat de les persones usu脿ries, esta 'app' 茅s segura, remarquen des del Govern valenci脿, que recorda que Radar COVID est脿 disponible tant per a Android en Google Play com per a iPhone en l'APP STORE.

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"脷ltima hora: 57 brots nous de coronavirus en el territori valenci脿" "Atenci贸 Coronavirus: M茅s de 1.500 nous contagis en el territori valenci脿"