La Diputació avalarà amb 50.000 euros les exhumacions de víctimes del franquisme

 


Rebre les notícies de València Diari

 

La Diputació de Castelló subvencionarà amb 50.000 euros les noves campanyes d’exhumacions que emprenga en 2021 el Grup per la revolta de la Memòria Històrica en el cementiri civil de Castelló. Ho ha anunciat la diputada provincial, Tania Baños, en el transcurs de la reunió que ha mantingut amb representants d’esta associació, als quals ha traslladat “el ferm propòsit de l’equip de govern” de José Martí de renovar el seu compromís amb la Memòria Democràtica perquè afirma que “és una mesura que busca potenciar esta àrea i les polítiques reparadores que impulsa”.

Esta inversió dona continuïtat a la realitzada en 2020, “l’any en què es van poder recuperar les restes mortals de 36 represaliats pel franquisme” amb les aportacions de la Diputació amb un valor de 50.000 euros, i l’Ajuntament de Castelló amb 35.000 euros.

Baños ha explicat que “per a la nova Diputació progressista de Castelló resulta fonamental consolidar i institucionalitzar les polítiques que s’impulsen des d’este departament per a garantir que en el futur la Memòria continuarà sent present en l’agenda de la institució, governe qui governe”.

Subvencions per a ajuntaments

 

La diputada també ha recordat que els pressupostos de la Diputació de #ReactivemCastelló per a 2021 contemplen “un important increment pressupostari per a polítiques de Memòria”, fins a aconseguir la xifra de 170.000 euros. Esta partida, a més de la contribució a una nova campanya d’exhumacions, contempla l’obertura d’una línia de subvencions per a ajuntaments.

Per a Baños, “la Memòria és una tasca que necessitem consolidar, les institucions i els càrrecs públics hem de fer pinya per a evitar que els enemics d’estes polítiques, que estan molt ben organitzats, continuen acoquinant amb querelles a regidors, alcaldesses i alcaldes amb la intenció d’impedir que les generacions actuals coneguen la història tal com va ocórrer i evitar que les víctimes del franquisme recuperen la dignitat de la qual en el seu moment van ser despullades”.

I com ja s’ha dit està subvencionat per a ajuntaments

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies