L'Exposició del Ninot de les Falles 2020 obrirà les seues portes este diumenge

El preu de l'entrada a la mostra serà d'entre 3 i 1,50 euros
Exposició del Ninot | Turismo València

L'Exposició del Ninot de les Falles 2020 obrirà les seues portes este diumenge en el Museu de les Ciències Príncipe Felipe. Per això, al llarg d'esta setmana, totes les comissions falleres de la ciutat estan portant les dos peces que s'exhibiran en la mostra fins al dia de la Plantà. 

La inauguració de la cita es durà a terme este divendres, 31 de gener, i estarà acompanyat d'un breu espectacle pirotècnic. El preu de l'entrada a la mostra serà de 3 euros per als adults i de 1,50 euros per a menors de 4 a 12 anys, majors de 65 anys, socis del Club Ciutat de les Arts i les Ciències, així com del Club CienciAmics. 

Com tots els anys, l'entrada donarà dret al visitant a votar per les seues dos peces favorites. Els dos ninots més vots reben, seran els salvats de les flames, i passaran a exposar-se en el Museu Faller de la ciutat. A més, la compra de l'entrada oferix la possibilitat de visitar les instal·lacions de la Ciutat de les Arts i les Ciències a un preu reduït. 

Un sistema únic en el món

Cal recordar que el sistema de votació popular per a triar els ninots indultats és únic en el món com a mètode d'incorporació de peces a un museu, sent en sí un element patrimonial per mantindre's intacte este procés des del seu inici.

Per finalitzar, cal destacar que Latorre i Sanz són els artistes que més ninots indultats grans (6) seguits han conseguit (1998-2003), seguits amb 4 ninots els artistes Vicente Luna, Vicente Agulleiro i Manolo Algarra. En infantils, Hermógenes Aroca i Juan Canet són els que més ninots indultats infantils seguits han aconseguit (3).

Fins hui, un total de 36 artistes fallers han conseguit salvar un ninot gran de les falles, i 22 artistes fallers amb ninot indultat infantil. I un total de 47 comissions falleres diferents han inclòs el seu nom en este llistat.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els vestits que les Falleres Majors de València han triat per a la seua Exaltació" "Alacant planta una foguera en el centre de Madrid per a promocionar la ciutat"