EN DIRECTE

📸⛈ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix les últimes hores de la borrasca 'Glòria' minut a minut

URGENT

⚫ ⛈ 4a víctima mortal pel temporal, en Alcoi

Màxima alerta per una nova gota freda que afectarà el territori Valencià este dimecres

El fort temporal arribarà este dimecres amb forts arruixons, fortes ratxes de vent i molta mala mar, amb un ambient que serà totalment de tardor fins al cap de setmana
Dimecres una nova gota freda afectarà al territori valencià amb forts aiguats | Arxiu

 

Este dimecres tornarà a arribar una nova gota freda que afectarà la mitat est peninsular, especialment a les regions mediterrànies, que seran les més afectades pel fort temporal. En este sentit, ja s’han començat a activar alertes per pluges torrencials, per vent molt intens i per una mar que estarà molt agitada en tot el territori valencià.

 

AEMET ha activat les alertes taronges per pluja intensa, amb quantitats de precipitació que podran ser torrencials, amb més de 40 l/m2en tan sols una hora, veritables arruixons en molt poc de temps. Per si no n’hi haguera prou, el vent també serà molt intens, sobretot en la província de Castelló, on les ratxes de vent podran superar els 80 km/h. A més, de moment no es descarta que esta situació de forts vents no acabe afectant la resta del territori. Caldrà doncs, estar atents a les actualitzacions dels models meteorològics.

 

Alerta taronja en el territori Valencià per fortes pluges, vent i mala mar | aemet

 

Finalment, la mar també se’n vora afectada per la gota freda, amb fort onatge que superarà els 3 metres d’alçada, sobretot en la província de Castelló, reforçat este temporal de mar pels forts vents en estos sectors. Quant a l’estat del cel, es mantindrà tot el dia tapat, amb pluges i tempestes, i amb algunes granissolades i pedregades. Fins i tot, no es descarten que puguen tindre lloc fenòmens de temps sever, com algunes tubes marines.

 

Les temperatures també seran més baixes, amb un ambient que serà propi de tardor, més que d’estiu. Respecte a este dimarts, els termòmetres baixaran entre 3º i 5º, i fins i tot, de manera local en les comarques de l’interior, el descens serà superior als 7º. D’esta manera, s’espera que les temperatures màximes es mantinguen entre els 18º i 22º en l’interior i entre els 21º i 25º en la costa.

 

Temperatura màxima prevista este dimecres | aemet

 

Dimarts amb núvols i les primeres pluges

Al llarg del dia la nuvolositat anirà en augment deixant el cel ben tapat. Les pluges de moment es mantindran al marge durant bona part de la jornada, però a partir de la vesprada els arruixons aniran a més. No s’esperen les tempestes, ni les pluges torrencials que hi haurà este dimecres, però localment ja podran donar alguna sorpresa i ser d’intensitat forta de cara al final del dia, sobretot, en Castelló.

Mapa de la previsió per a este dimarts | AEMET

 

La temperatura també baixarà este dimarts, amb un descens que serà acusat respecte a este dilluns. En l’interior la temperatura baixarà quasi 5º mentre que en la costa el descens serà més lleuger. Les màximes previstes quedaran entre els 25º i 30º de manera general,  amb les més baixes en l’interior.

 

No farà net els pròxims dies

La tendència actual és que la gota freda es mantinga uns dies. De moment dijous la pluja quedaria més restringida entre Múrcia i Alacant, on seguiran els forts arruixons, el vent intens i la mala mar. Divendres la pertorbació tornaria a avançar cap al nord, afectant de ple tota la Comunitat Valenciana, amb pluges intenses i continuades, molta mala mar i forts vents. A pesar de tot, seguirem uns dies més un ambient totalment de tardor.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!