Alerta groga per vent a la Comunitat i ratxes de fins a 100 km/h a Castelló

Aemet té activada l'alerta groga a diferents zones de la Comunitat per als pròxims dies.
Alerta taronja a l'interior nord de Castelló per a dissabte | Aemet

 

Amb el pas dels dies continua bufant el vent amb força a la Comunitat Valenciana. És per això que l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) té activada l'alerta groga a diferents zones de la Comunitat per als pròxims dies.

 

Des de les 0.00 hores de hui dijous fins a les 0.00 hores de demà divendres l'avís groc afectarà l'interior sud de Castelló, l'interior nord i sud de València, així com l'interior i el litoral nord d'Alacant. Les ratxes podran arribar als 80 km/h, amb vent de component oest (ponent).

 

També per a hui dijous queda activada l'alerta groga al litoral nord i sud de València, per vents de 70 km/h, de component oest. El fenomen s'estendrà des de les 6.00 hores del matí a les 18.00 hores de la vesprada.

 

Situació per a divendres

Demà divendres continua la presència del vent, amb avisos en l'interior i la costa. Des de les 9.00 hores del matí de divendres fins a les 0.00 hores de la mitjanit de dissabte a diumenge, l'avís groc per vents de fins a 80 km/h afectarà novament l'interior sud de Castelló, l'interior nord i sud de València, a més de l'interior i el litoral nord d'Alacant.

 

Així mateix, Aemet pronostica fenòmens costaners a les zones de litoral. Des de les 6.00 hores de divendres fins al dissabte a les 8.00 del matí hi haurà vent de component sud-oest (llebeig) amb força 7, i ones de 3 a 4 metres.

 

A la costa castellonenca els fenòmens costaners s'esperen des de demà divendres a les 21.00 hores fins a les 0.00 hores de dissabte, amb vent de l'oest de força 7 tant al litoral nord com al litoral sud de la província.

 

Al litoral nord i sud de València l'avís groc per fenòmens costaners començarà també a les 21.00 hores de la nit de demà divendres, i s'estendrà fins a les 0.00 hores de la mitjanit del dissabte al diumenge.

 

Alerta taronja a Castelló per al dissabte

Dissabte s'activaran noves alertes. L'interior nord de Castelló també tindrà vents de 80 km/h des de la mitjanit fins a migdia, de 0.00 a 12.00 hores del dissabte. Així mateix, l'interior nord de Castelló tindrà alerta groga per vents de fins a 80 km/h des de les 0.00 hores de la mitjanit de dissabte, que es convertirà en alerta taronja, amb vents de fins a 100 km/h, a partir de les 12.00 del migdia d'eixe mateix dia. Aquesta alerta taronja arribarà fins a la mitjanit de dissabte a diumenge.

 

Per últim, el dissabte també hi haurà fenòmens costaners. L'avís groc queda fixat des de les 15.00 hores de dissabte fins a la mitjanit, i afectarà el litoral nord tant de Castelló com d'Alacant.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!