La Comunitat viu la nit més gèlida de l'hivern amb fins a -13 ºC

Bocairent ha registrat una de les temperatures més baixes de tot el territori valencià, en arribar als -12,7 °C a la Rambla de Mariola.
Els termòmetres es desplomen a la Comunitat | Juan Juan Beneyto

 

L'onada de fred ha complit les previsions, deixant fortes baixades de termòmetres a la Comunitat durant la nit i matinada. Segons dades d'Avamet, Bocairent (La Vall d'Albaida) ha registrat una de les temperatures més baixes de tot el territori valencià, en arribar als -12,7 °C en l'estació de la Rambla de Mariola. Amb-11,1 °C ha quedat Vistabella del Maestrat (L'Alcalatén), en l'estació de Sant Joan de Penyagolosa.

Entre les -10 °C i els -8 °C han quedat altres zones, com Villena (Alt Vinalopó), que ha registrat -9,8 °C a La Laguna, -8,7 °C a Camino de San Juan i -8,5 °C a La Vereda; Aiora (Vall de Cofrents), que ha registrat -9,7 °C a San Benito; Requena (Requena), que ha arribat als -9,4 °C a Casas del Río i -8,6 °C a Finca San Blas, o Fontanars dels Alforins (Vall d'Albaida), on el mercuri ha marcat -8,2 ºC en l'estació de la Gasolinera.

També a Bocairent s'han registrat -9,1 °C, en aquest cas a l'estació del Càmping Mariola.

Pel que fa a la ciutat de València, aquest matí s'ha despertat amb 2,3 °C a les 7.30 hores, mentre que a l'Aeroport de Manises el termòmetre s'ha quedat en negatiu, amb -1,5 °C.

Aquesta onada de fred ve motivada per l'entrada d'una massa d'aire polar continental, que ha arribat des del nord d'Europa i ha fet desplomar-se els termòmetres a tota la península. La presència de precipitacions, tant d'aigua com de neu, és limitada a causa de poca humitat que acompanya la massa d'aire.

Des de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), s'ha posat en avís groc a l'interior sud de València i l'interior d'Alacant, així com al litoral nord de València, per temperatures mínimes. En el cas de l'interior, els termòmetres podrien arribar als -4 ºC, i en el litoral de València a -1 ºC. L'avís s'estén de les 20 hores de hui divendres fins a les 10 hores de demà. També hi ha avís groc per a diumenge, per fortes ratxes de vent, de fins a 80 km/h, a l'interior nord de Castelló.

Consells davant una onada de fred 

Des d'Emergències 112 de la Generalitat s'han donat diferents consells per tal d'afrontar la situació d'onada de fred que s'aproxima a la Comunitat. Entre altres, es recomana no tindre estufes de carbó, elèctriques i de gas prop de cortines, i obrir i ventilar les habitacions cada cert temps per renovar l'aire i evitar intoxicacions. També s'aconsella desconnectar aparells elèctrics que no siguen necessaris i tindre prop llanternes, piles i ciris.

Així mateix, es recomana deixar lleugerament obertes les aixes per evitar que les canonades es trenquen per congelació, així com vigilar l'aïllament tèrmic de la casa i evitar corrents. A més a més, cal tindre en compte que els grups de població més vulnerables són els nadons, els majors i persones amb malalties cròniques o en tractament. Així, es desaconsella que s'exposen a l'exterior.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Descobreix quan arribarà la massa d'aire fred a la Comunitat Valenciana" "ATENCIÓ: Fins a 10 graus baix zero a la Comunitat"