NOVETATS CORONAVIRUS

😷 15 brots nous + 600 infectats este dissabte

Emergència sanitària en Nova Delhi per la greu contaminació

La boira de contaminants que cobrix la capital de l’Índia ha portat a les autoritats a declarar l’emergència de salut pública
Imatge de la ciutat de Nova Delhi | Twitter

La ciutat de Nova Delhi (Índia) està baix una boira contaminant que ha portat a les autoritats de la ciutat a declarar l’emergència de salut pública. S’han tancat escoles, el sector de la construcció està parat fins almenys el 5 de novembre i s’han repartit més de 5 milions de mascaretes entre la població a través dels centres escolars.

La barreja de les emissions industrials, els vehicles, els fums agrícoles de les zones pròximes i la persistència de l’anticicló amb absència de pluges han fet pujar de manera perillosa els nivells de partícules PM2.5, les de diàmetre inferior a 2.5 micròmetres.

A més, moltes empreses han recomanat als seus treballadors que no isquen de casa el dilluns per anar a treballar, a l’espera de què l’episodi de contaminació reduïsca els seus nivells o s’acabe.

Quina és la causa?

La principal causa de la contaminació durant esta època són els focs agrícoles. Els agricultors utilitzen les cremes dels camps per preparar les terres per a la temporada següent. A través d'imàtgens de satèl·lit, el govern ha pogut observar més de 3.000 cremes.

Nivells de contaminació 20 voltes per damunt del màxim establert per l’OMS

Els nivells màxims permesos per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) se situen en concentracions de 10μg/m3  de mitjana anual o 25 μg/m3 de mitjana en 24 hores, però divendres es va arribar a mesurar una excepcional concentració de 533 μg/m3 en esta ciutat índia.

El nivell de les anomenades partícules fines, inferiors a 2,5 micròmetres, que perjudiquen l’aparell respiratori dels humans, era ahir en Nova Delhi vint voltes més alt que el màxim permés per l’OMS. Els episodis de contaminació són freqüents en Nova Delhi, però els nivells d'estos primers dies de novembre són els més alts de tot el 2019.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tots estos municipis valencians podrien estar inundats en els pròxims anys" "El fred anirà guanyant protagonisme al llarg de la setmana"