Tempestes elèctriques de matinada i pluges torrencials, acompanyades de pedra, en el Segura

Els arruixons d'este dimarts a migdia han deixat els carrers i les vies plens d'aigua al sud del territori valencià
Nit de tempestes amb molts llamps i trons | Agustí Descarrega

El temporal s'acosta a la Plana de Castelló

ACTUALITZAT 19.15 hores. Llamps espectaculars en la Plana Baixa.

La part més intensa, a l'oest de València

ACTUALITZAT 19.00 hores. En les poblacions de la comarca de l'Horta situades més a l'Oest i, fins i tot, en el Camp del Túria, les pluges han descarregat amb més força que la tònica habitual. El vídeo ens ensenya Gàtova, en la Serra Calderona.

La tempesta arriba a l'Horta de València

ACTUALITZAT 18.45 hores. A estes hores els núvols de tempesta arriben a l'Àrea Metropolitana de València, a on des de molts punts estan captant-se fotografies molt cridaneres de l'estat del cel que, a estes hores de la vesprada, ha començat a descarregar, perdent intensitat amb el desplaçament del temporal cap al nord.

Després de la tempesta, arriba la calma en el Segura!

D'esta manera han quedat molts llocs després de les pedregades i la pluja torrencial que ha assolat la comarca del Baix Segura.

Pedregades en el Baix Segura

ACTUALITZAT 17.25 hores. La comarca més al sud del territori valencià és una de les més afectades per les tempestes d'agost. Ara mateix estan arribant vídeos de Callosa de Segura a on plou a bots i barrals o de les fortes ventades de Torrevieja.

D'altra part, la pedania de la Matanza d'Orihuela ha presentat episodis de pedregada que ha omplit els carrers esta vesprada.

El Vinalopó baixa ple d'aigua

ACTUALITZAT 16.00 hores. Tal com es pot vore en els vídeos que continuen arribant, la pluja torrencial acumulada en poques hores ha fet que el riu Vinalopó baixe estranyament ple per a ser agost al seu pas per Elx. De fet, com es pot vore en el segon vídeo, el barri d'Altabix de la capital vinalopera està tan ple d'aigua que costa circular.

Pluja torrencial en Elx i Crevillent

ACTUALITZAT 15.30 hores. Les pluges, ara mateix, estan caiguent de manera torrencial en Elx. Un dels vídeos ens ensenya el pàrquing de la gaslinera GALP i un altre mostra una panoràmica de la ciutat, amb el palmerar regat per l'aigua intensa. L'altre, de Crevillent, com es pot vore en el vídeo següent «feia anys que no caia d'eia manera»:

Llamps en la Ribera i pedregada en el Vinalopó

ACTUALITZAT 14.30 hores. Comencen a aparéixer les primeres imàtgens de la pluja en territori valencià este matí. Ens arriba un vídeo espectacular d'Algemesí (la Ribera), a on hi ha una negror molt forta en el cel, il·luminada pels llamps; una negror que també es repetix en Alacant o que ha deixat pedra en Aspe (el Vinalopó Mitjà).

Pluges en el Segura i l'interior, de matinada

ACTUALITZAT 12.00 hores. A mesura que va avançant el dia, es van actualitzant els registres de precipitacions arreplegades durant la nit i, també, van eixint noves imàtgens de les tempestes i dels arruixons que, en alguns casos, deixaven els carrers negats d'aigua. És el cas del Racó d'Ademús a on, durant la nit, un intens arruixó ha deixat els carrers inundats del municipi de Torre Baja, o el Baix Segura, a on Torrevieja ha tornat a presentar les vies plenes d'aigua esta matinada.

Una nit més tranquil·la del previst

De moment la nit ha sigut més tranquil·la del que es preveia. A poc a poc, la massa d’aire fred en altura, la DANA, ha deixat els primers arruixons i tempestes en el territori valencià. Tot pareixia que hauria de ser una nit més complicada, amb més trombes d’aigua i possibles inundacions i pedregades però, de moment, el que ha portat la inestabilitat han sigut molts llamps i trons i alguns arruixons locals.

En el que portem de dimarts, s’han registrat algunes quantitats destacables, però res a vore amb l’episodi d’ara farà una setmana a on caigueren quantitats molt importants, per damunt dels 100 litres en molts casos. I ara, fins al moment, les dades més abundants d’este dimarts són les següents:

  • 42 litres en Llíria (Camp del Túria)
  • 29 litres en Montanejos (Alt Millars)
  • 25 litres en Xelva (Serrans)
  • 24 litres en Torreblanca (Plana Alta)
  • 23 litres en Zarra (Vall de Cofrents)
  • 22 litres en Vilafranca (Alcalatén)
  • 20 litres en Buñol (Foia de Bunyol)

A pesar de tot, la situació encara pot ser complicada i crítica. L’embossament d’aire fred acabarà creuant durant el dia i portarà encara més inestabilitat que farà que es puguen reactivar les tempestes i els arruixons durant la resta de la jornada. En eixe sentit, es mantenen les alertes taronges per a València, Alacant i part de Castelló per pluges torrencials al llarg d'este dimarts. A més, no es descarta que, localment, vagen acompanyats amb pedra i fortes ratxes de vent.

Mapa d'alertes per pluges fortes per a este dimarts | AEMET

 

A més, el cel tapat i les precipitacions faran que hui l’ambient siga més fresc amb un clar descens dels termòmetres. Una volta s’acabe el dimarts, la situació millorarà amb una tendència d’un oratge més solejat i una clara recuperació de la temperatura en general.

A continuació, ací teniu una selecció de les imàtgens més espectaculars de les tempestes d'esta nit:

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"⛈SEGUIMENT GOTA FREDA: Tempestes torrencials i inundacions per a este dimarts" "⚡🌩FOTOS ESPECTACULARS: Un llamp impacta un arbre i ferix 6 persones en Atlanta"