INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

EN DIRECTE: La despedida del temporal 'Glòria'

Les pluges han anat a la baixa esta nit de dimecres, però al llarg de la vesprada pot tornar a ploure i ho podrà fer amb ganes, sobretot en el nord de Castelló
El riu Serpis en passar l'embassament de Beniarrés | Twitter

 

Actualització 20.00 hores. La mobilització de la Unitat Militar d'Emergència (UME) per a la seua intervenció en la comarca dels Ports, com a conseqüència del temporal en la província de Castelló, ha quedat desactivada.

 

 

Resum 18.30 hores. Pareix que el temporal 'Glòria' no acabe d'anar-se'n del tot. Ara mateixa, continua plovent en alguns municipis valencians, com en València. A demés, la tempesta també ha portat granís en algunes zones, com en Puçol, en l'Horta Nord.

 

El port de Sagunt ha tornat a la normalitat i ara ja només seguix tancat el port de Castelló, que és a on la borrasca encara continua més vigent. En alguns municipis dels Ports, encara es pot trobar espessor de neu fins al mig metre. 

 

 El temporal ha deixat este matí a dos noves víctimes mortals en el territori valencià, i ja són un total de cinc.  La primera ha sigut una dona que ha mort en caure-li damunt sa casa després de què l'edifici s'afonara en Alcoi, l'Alcoià (Alacant). La segona mort ha sigut en una zona pròxima al cabdal del riu Guadalest, a on han trobat el cos sense vida del veí de 67 anys de Polop que va desaparéixer este passat dilluns 20 de gener.

 

Actualització 17.29 hores. En Puçol, en l'Horta Nord (València), arriba el granís amb molta intensitat. 

 

Actualització 17.06 hores. El cel de València s'il·lumina cada volta amb els llampecs de la tempesta elèctrica que té ara mateixa damunt.

 

 

Actualització 17.01 hores. La tempesta que este matí estava damunt de les comarques de la Ribera, l'Horta Sud i la Safor, s'està desplaçant cap a la ciutat de València. 

 

 

Actualització 16.54 hores. Ara mateixa granissa amb intensitat en Riola, en la Ribera Baixa (València), a on els carrers del municipi s'han convertit en rius.

 

Actualització 16.30 hores. El port de Sagunt torna a obrir després d'haver estar tancat durant els dies del temporal. Ara mateixa, només queda sense estar operatiu el de Castelló. 

 

Actualització 16.15 hores. En la carretera N332 entre Tavernes de la Valldigna, en la Safor, i Favara, en la Ribera Baixa (València), cau pedra de manera molt intensa. Estes comarques són les més afectades encara per la borrasca 'Glòria'. 

 

Carretera N332 entre Tavernes de la Valldigna i Favara #Temporalgloria #tavernesdelavalldigna #paisvalencia #pedrega pic.twitter.com/97hzWLkNCZ

— Cristianuccio (@cristianucio) January 22, 2020 p>

 

Actualització 16.08 hores. El temporal ha deixat durant el dia de hui granís en alguns municipis de la Ribera, com en Alginet (València). 

Resum 15.50 hores. El temporal ha deixat este matí a dos noves víctimes mortals en el territori valencià. La primera ha sigut una dona que ha mort en caure-li damunt sa casa després de què l'edifici s'afonara en Alcoi, l'Alcoià (Alacant). La segona mort ha sigut en una zona pròxima al cabdal del riu Guadalest, a on han trobat el cos sense vida del veí de 67 anys de Polop que va desaparéixer este passat dilluns 20 de gener.

 

Ara mateixa, borrasca ja ha deixat la major part de les comarques valencianes, encara que continua en diferents municipis de l'Horta Sud, la Ribera i en la Safor. En Picassent, per exemple, el granís ha provocat que algunes escoles hagen sigut convocades per a una possible evacuació. I en Algemesí s'han suspés totes les activitats extraescolars programades per a esta vesprada. 

 

A demés, el temporal marítim ha deixat cases totalment destruïdes en algunes zones de la Marina Alta, com en Dénia. I, per la seua banda, els bombers porten actuant al llarg de tot el territori valencià i han intervingut en diferents rescats a persones, com en Bocairent i en Rosell. 

 

Actualització 15.45 hores. Torna a ploure en València. Pareix que la tempesta no acaba d'anar-se'n del tot. 

 

Actualització 14.54 hores. En Sueca, en la Ribera Baixa (València), ara mateixa està caient una forta granissada. Pareix que el temporal no acaba d'anar-se'n de la Ribera.

 

Actualització 14.42 hores. Una nova onada de tempestes va cap al nord de la Marina Alta (Alacant), el que provoca que comence a caure granís en Dénia. 

 

 

Actualització 14.05 hores. En Vilafranca, en els Ports (Castelló), l'espessor de la neu arriba fins als 86 centímetres, arribant a superar els seus màxims històrics. 

 

 

Actualització 13.27 hores. En alguns municipis de la comarca del Ports (Castelló), encara hi ha zones a on la neu arriba fins al mig metre d'espessor. 

 

 

Actualització 13.18 hores. La Regidoria d'Educació i la Policia Local d'Alginet han informat que totes les activitats extraescolars programades per a la vesprada de hui han quedat suspeses. 

 

 

Actualització 13.15 hores. En alguns municipis valencians la plutja no deixa de caure de manera molt intensa, com en Benifaió, en la Ribera Alta (València). 

 

Actualització 13.00 hores. Este matí de dimecres el dispositiu de busca ha trobat el cos sense vida d'una persona en la zona a on va desaparéixer este passat dilluns un home de 67 anys i veí de Polop, en la comarca de la Marina Baixa (Alacant), sense que es puga confirmar que és el del desaparegut.

 

Actualització 12.27. Quarta víctima moral en el territori valencià a causa del temporal, a conseqüència de caure-li damunt sa casa en Alcoi, l'Alcoià (Alacant). 

 

Actualització 12.19 hores. Ara mateixa el parc natural de la Font Roja, en l'Alcoià (Alacant), continua completament blanc per la neu que ha deixat el temporal. 

 

Actualització 11.53 hores. El temporal provoca la tercera caiguda d'un edifici en Alcoi, en l'Alcoià (Alacant), en el que la façana ha quedat totalment destruïda. 

 

 

Actualització 11.50 hores. El temporal ha causat una gran sèrie d'imperfectes en Dénia, en la Marina Alta (Alacant), on diferents cases han quedat completament destruIdes. 

 

 

Actualització 11.31 hores. Els bombers de Castelló han rescatat a una persona que estava dins dels seu cotxe atrapat per l'aigua en el seu pas per un riu en Rosell, el Baix Maestrat (Castelló). 

 

Actualització 11.21 hores. En Corbera, en la Ribera Alta (València), el temporal continua portant pluges i granís amb una gran intensitat. 

 

 

Actualització 11.05 hores. L'Ajuntament de Picassent ha convocat d'urgència als col·legis que estan fora de la zona urbana del municipi per a una possible evacuació a conseqüència de la forta granissada que ha caigut este matí. 

 

  

Actualització 10.27 hores. En Picassent, en l'Horta Sud (València), el granís cau amb força. 

 

 

Actualització 10.26 hores. Bombers de Castelló s'han mobilitzat fins a Morella, a on s'ha incendiat una casa

 

 

Actualització 10.23 hores. En alguns municipis de l'Horta, la Ribera i la Safor, en la província de València, continuen els arruixons. 

 

 

Actualització 10.10 hores. Esta passada nit de dimarts, en Bocairent, en la comarca de la Vall d'Albaida (València), els bombers han arribat a peu a la casa a on hi havien aïllades 5 persones i els han deixat aliments. Hui s'intentarà obrir camí o seran evacuats amb l'helicòpter.

 

Actualització 09.55 hores. Els ocupants d'un cotxe queden atrapats per la crescuda del barranc de Carraixet en la localitat de Bétera, en la comarca del Camp de Túria (València).

Actualització 09.53 hores. La borrasca 'Glòria' ha deixat milers de peixos morts en algunes platges valencianes, com en la platja del Cabanyal. 

 

 Resum 09.51 hores. 

La llevantada que ha causat la borrasca 'Glòria' passarà a la història per la diversitat de fenòmens meteorològics. Es complicat trobar en un mateix episodi nevades i registres de pluja tan importants, a demés del temporal marítim tan dur acompanyat de ratxes de vent huracanades.

 

Al llarg d'este dimecres, el temporal ja anirà totalment a la baixa en tot el territori valencià, però encara tindrem incidències derivades de les pluges i la neu caiguda de les últimes jornades.

 

Cal destacar que, els servicis d'emergències encara seguixen actuant en diferents zones per buscar a un home que va eixir de casa a peu per a dirigir-se a una finca pròxima per vore l'estat del seu bestiar. D'esta forma, els bussejadors de la Guàrdia Civil han trobat este dimarts en una zona inundable de la Marina Baixa el cotxe d'un home desaparegut però no l'han localitzat a ell.

 

Quant a les cinc víctimes mortals, tres han sigut en territori valencià. Un dels casos ha sigut el d'un veí de Moixent d'uns seixanta anys que s'ha trobat tombat en terra damunt de la neu i ha mort a pocs metres de sa casa amb signes d'hipotèrmia.

 

També s'ha localitzat el cadàver d'una dona de 54 anys que dormia al carrer en un parc de Gandia, que hauria mort per hipotèrmia. L'última víctima valenciana ha sigut la d'un home que hauria mort en una zona pròxima a un centre comercial de Carcaixent. Esta seria la quinta víctima mortal de la borrasca 'Glòria'.

 

Actualització 09.50 hores. Els bombers de València rescataren este dimarts a un home i les seues mascotes després de quedar atrapades per l'aigua en una casa de camp d'Alzira, en la Ribera Alta (València).

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!