El Rei don Juan Carlos I podria tornar a Espanya abans que acabe l’any


Rebre les notícies de València Diari

El rei emèrit don Juan Carlos I s’està plantejant viatjar a Espanya des d’Emirats abans que finalitze l’any, ara que la Fiscalia del Tribunal Suprem sembla inclinar-se per arxivar les 3 recerques obertes sobre els seus fons a l’estranger al no observar indicis de delicte.

Una intenció compartida per Don Juan Carlos I

Fonts de l’entorn de l’emèrit han confirmat a EFE que don Juan Carlos ha compartit esta intenció amb algun afí encara que no ha concretat ni la data ni de si este viatge seria o no un retorn definitiu. Tampoc s’hauria especificat on s’allotjaria.

Nadal podria ser una la data

Don Juan Carlos entendria que “ja pot tornar” si la Fiscalia no prorroga les seues investigacions. Nadal seria una de les dates que es planteja o “fins i tot al novembre“.

Arxivar el seu cas

Els fiscals s’inclinen per arxivar el seu cas per la inviolabilitat que li protegia durant el període que va regnar, la qual cosa li eximiria de responsabilitat en les comissions que va poder cobrar de l’Aràbia Saudita per les obres de l’AVE a la Meca. Les dos regularitzacions tributàries que va escometre per valor de 5,3 milions d’euros pels diners donats per amics per a les seues despeses personals també tanquen la porta a un possible delicte, al mateix temps que no s’ha pogut demostrar que ocultés fons en paradisos fiscals.

El vistiplau de la Casa Reial i del Govern

La Casa Reial, amb el vistiplau del Govern, va acordar que el rei eixira temporalment d’Espanya a l’espera del resultat de les diligències fiscals. Des del passat 3 d’agost l’emèrit resideix a Abu Dhabi. Felip VI va deixar en mans del seu pare l’elecció del destí a l’estranger.

En un primer moment, va sospesar l’opció d’instal·lar-se a Portugal, però davant les reticències del Palau de la Zarzuela per la proximitat amb Espanya, va decidir traslladar-se a l’emirat convidat per les autoritats del país del Golf Pèrsic. “Ací no molest a la corona“, va justificar don Juan Carlos, segons el seu testimoniatge recollit en el llibre publicat esta setmana, ‘El meu rei destronat‘, obra de l’escriptora francesa Laurence Debray, qui li va visitar a Abu Dhabi a la primavera.

On viuria?

Està per revelar on fixaria el seu domicili una vegada que done per tancada la seua expatriació, en considerar-se improbable la seua tornada al Palau de la Zarzuela, que va ser la seua residència durant més de 57 anys.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies