10 consells per a què la calor no afecte a la salut

OCU ens recorda 10 consells bàsics que ens ajudarà a passar l'estiu amb calor, però amb salut

Davant l'episodi de calor intensa que es viuen en estes dates i que va provocar que en molts llocs les temperatures es disparen fins a nivells molt elevats, és important no abaixar la guàrdia i adoptar algunes senzilles mesures de prevenció per a evitar que la calor extrema passe factura a la nostra salut. Per això des d'OCU ens donen estos consells.

10 consells perquè la calor no afecti la teva salut

Des d'OCU et recordem 10 consells bàsics que t'ajudaran a passar l'estiu amb calor, però amb salut.

1. Atent als grups de risc. Els bebés i els xiquets menuts, les persones majors o els malalts crònics requereixen una especial atenció quan fa calor.


2. La hidratació és fonamental. Beu aigualíquids sovint. No abuses de les begudes amb cafeïna, ni dels refrescos ensucrats. Evita l'alcohol, que afavoreix la deshidratació.


3. Vigila els teus menjars. Alimenta't bé. Evita les grans golafres i tria plats lleugers que també contribuesquen a mantenir-te hidratat. Amanides, fruita, sopes fredes com el gaspatxo, han d'ocupar un lloc preminente en els teus menús estiuencs.


4. Protegeix-te del sol. Usa crema solar, i repeteix l'aplicació diverses vegades al dia. Amb els nens extrema les precaucions, amb un factor de protecció elevat, evitant que estiguen al sol desprotegits durant molt de temps... A la platja, la piscina o el parc, no penses que estàs fora de perill baix l'ombrel·la: aquesta deixa passar part de la radiació ultraviolada. La nostra última anàlisi demostra que en el mercat hi ha bons productes.


5. Millor a l'ombra. Procura romandre en llocs frescos, a l'ombra o climatitzats, evita exposar-te als rigors caniculars quan no siga necessari. Recorda que quan fa molta calor cal reduir l'activitat física i evitar realitzar esports a l'aire lliure en les hores centrals del dia.


6. Vestit enfront de la calor. Usa roba lleugera, folgada, de teixits transpirables. Tria calçat còmode, que deixe "respirar" als teus peus i que no et faça mal.

7. No t'oblides de la màscara: recórrer a la màscara és, juntament amb el respecte a la distància de seguretat i una rentada freqüent de mans, la millor manera de contribuir a frenar l'expansió de la COVID-19. Per això, encara que et faça calor, encara que t'atabale... usa la màscara sempre que siga necessari, i posa-te-la bé. En la nostra anàlisi de màscares quirúrgiques i higièniques de supermercat hem comprovat que hi ha bons productes que asseguren una bona respectabilitat.

8. Atenció al cotxe. Intenta aconseguir una bona temperatura interior, perquè la calor excessiva provoca somnolència (i els consegüents accidents). Compte amb xiquets, majors o malalts, i també amb les mascotes: el cop de calor pot ser fatal. Convé tenir també en compte, en el cas de cotxes detinguts, que estos poden aconseguir grans temperatures en solo uns minuts.

9. Farmaciola. Mantingues les teues medicines en un lloc fresc, perquè no els afecte la calor. Encara que moltes aguanten perfectament temperatures elevades, altres fàrmacs són especialment sensibles als graus de més. Assabenta't de com conservar-los.

10. Si fa falta, ves al metge. Davant l'aparició de símptomes que puguen haver estat provocats per les altes temperatures (sequedat, pell enrogida, pols feble i/o accelerat, mal de cap, malestar general, confusió, etc.), no dubtes a sol·licitar assistència mèdica.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alboraia donarà orxata gratis durant tres dies" "Educació inicia el període dadmissió per als cursos despecialització dFP"