Com serà celebració en honor a la Mare de Déu dels Desemparats en 2021?

Finalment sí que se celebrarà la Missa d'Infants a l'aire lliure amb fins a 1.000 persones i pot ser que el trasllat es faça al maremóvil

Fa uns mesos era inconcebible pensar que pogués celebrar cap festivitat en honor a la Mare de Déu dels Desemparats este any, ja que l'evolució de la pandèmia provocada pel Coronavirus és totalment incompatible amb la passió per la 'Geperudeta' a València. No obstant això, segons l'última relaxació de mesures anunciada per la Generalitat, s'ha fet un gir en la celebració de la Mare de Déu dels Desemparats per a este 2021.

Quan va irrompre la pandèmia de la Covid-19 en el món, València va veure com a poc a poc perdia les festes que marcaven a la societat valenciana: el 2020 va dir adeu a les Falles, al trasllat de la Geperudeta, a la Missa d'Infants ... Però este any, tot i que en un format molt diferent, sí que se celebrarà este dia tan especial per a molts valencians.Celebració Mare de Déu dels Desemparats 2021

En primer lloc, la Missa de la "Descoberta", que sempre se celebra a les 5:00 hores, sí que se celebrarà però, a causa del toc de queda, es realitzarà a l'interior de la Catedral de València per als que formen part del claustre.

La Missa d'Infants, tan multitudinària antany, se celebrarà a la plaça de la Mare de Déu amb un ampli protocol de seguretat i amb una capacitat màxima de fins a 1.000 persones.

Fonts oficials de la Conselleria de Sanitat han indicat que "no hi hauria cap problema en la celebració d'este esdeveniment religiós, si es compleixen les mesures requerides, com la distància entre cadires de metre i mig o que haja entrades i sortides esglaonades".

L'Ajuntament de València si bé en un primer moment es va negar que es pogués desenvolupar el diumenge 9 de maig la Missa d'Infants, després la va condicionar al fet que les noves mesures que s'anaven a aprovar este dijous ho permetés.Sense trasllat però amb la porta oberta al Maremóvil


El que no s'autoritzaria de cap de les maneres, tal com el conceben els valencians, és el multitudinari trasllat de la imatge de la Geperudeta. No obstant això, el claustre valencià estaria treballant en la possibilitat d'apropar la Mare de Dëu als valencians en el famós Maremóvil com ja van fer en les no-Falles de 2021.

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Vols treballar en la taquilla Tourist-Info de la Vall d'Uixó?" "T'has quedat sense plaça per l'examen del C1 de valencià de juny de la JQCV?"