Més d'un miler de policies per a les cinc manifestacions de València en el 9 d'Octubre

El nombre d'efectius és similar al de 2019, últim any en què es van poder donar estes concentracions i en el qual es van registrar greus disturbis
Processó cívica 9 octubre | Ajuntament de València

Amb tots els dispositius de seguretat preparats i amb l'acabat d'estrenar fi de moltes de les restriccions pandèmiques. La festivitat del 9 d'Octubre a València i especialment el desenvolupament de les cinc manifestacions previstes, es presenta amb cautela i prudència per als que han de garantir la seguretat de les concentracions.

La Delegada de Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero ja ha anunciat que per este 9 d'Octubre es disposarà d'un dispositiu similar al de 2019. Que va ser l'últim any en què es va commemorar la festivitat abans de la pandèmia, amb més d'un miler d'efectius.A més, també ha remarcat que des de la Delegació "s'han ordenat les diferents manifestacions convocades amb l'objecte de garantir el lliure exercici d'este dret". No obstant això, a ningú se li escapa que este ordenament en termes d'espais i horaris, a més de per qüestions operatives, també busca evitar possibles conflictes. De fet, a la retina de molts encara estan les imatges dels incidents entre manifestants i amb els cossos de seguretat, que es van produir el 2019.

A més, tornar a sortir al carrer en una manifestació, enarborant banderes o símbols polític- ideològics i fer-ho després de la primera nit en què els horaris de l'oci nocturn tornen a la "normalitat" és, en opinió d'alguns, una barreja poc recomanable.

No obstant això, al marge de consideracions o especulacions, la realitat és que a València coincidiran un total de cinc manifestacions en poc més de quatre hores, a més d'una altra concentració no vinculada amb la jornada reivindicativa del 9 d'octubre, sol·licitada per la CGT per denunciar l'abús de temporalitat en la Societat Valenciana de la Gestió Integral de Serveis d'Emergències, encara que esta última tindrà lloc al matí, a la Plaça de la Mare de Dúe entre les 8.00 i les 14.30 hores i per tant no coincidirà.

Així, segons informen fonts oficials, les manifestacions convocades i autoritzades per a este 9 d'octubre a la capital del Túria són:

Organitzacions del Sud de València. Manifestació 16.30-18.00 hores, Eixida C / Vicent Miquel Carceller-arribada C / Alacant.

Acció Regne de València. Manifestació. 17:00-18:25 hores., Sortida Plaça Alfons el Magnànim-arribada Plaça dels Furs.

Coordinadora Obrera Sindical. Concentració 17:30-18:00 hores. C / Xàtiva, seguida d'una manifestació de 18:00-22.00 hores, eixida C / Xàtiva-arribada Plaça d'Amèrica.

Acció Cultural del País Valencià. Manifestació 18:00-20:30 hores. Eixida Plaça Sant Agustí-arribada Parterre.

Associació l'Encontre Polític Valencià. Manifestació 18:30-20:00hs. Eixida Plaça dels Furs-arribada Plaça Sant Llorenç.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Aproven 1.228 places d'ocupació pública per a mestres" "Seguretat Social: L'important avís que arribarà a milers de mòbils per SMS"