El Reial Madrid, en el punt de mira per presumptes operacions fraudulentes en Oman i Tanzània

Segons apunta el mitjà 'infoLibre', la trama implica directament al club blanc
En el cas d'Oman, van haver de pagar una indemnització, però de Tanzània van eixir il·lesos | València Diari

 

Este dilluns, 'infoLibre' ha fet públic que el Reial Madrid estaria dins d'una trama fraudulenta en Oman i Tanzània. Segons ha informat el mateix mitjà, ho hauria consultat en els documents de 'Football Leaks', pertanyents a L''European Investigative Collaborations' (EIC), associació d'on és membre el mateix mitjà.

 

Segons eixe document, Manuel Parreño, directiu de la 'Fundación Real Madrid', va negociar, utilitzant el nom del club, l'organització d'un partit amistós de veterans i l'obertura d'una escola de Futbol en el sultanat d'Oman. Per altra banda, Rubén de la Red, exjugador i –en aquell moment– entrenador del juvenil del club blanc, va negociar en térmens semblants en Tanzània.

 

En el cas d'Oman, el Club va ser condemnat en el mateix país el mes de febrer. Va haver de pagar una indemnització de més d'un milió d'euros a un empresari local, que el va demandar per frau. En l'altre cas, en Tanzània, el Reial Madrid en va eixir il·lés, però va haver d'estar negociant durant un any sancer per a conseguir eixir-se'n amb la seua.

 

A més, la informació publicada revela que, Parreño i l'agent canari Rayco García van negociar, en nom del Club, la celebració d'un partit amistós entre 'llegendes' del Reial Madrid i del Barça en Oman. Eixe event seria el pas previ a obrir un negoci més gran: l'obertura d'una escola deportiva.

 

Partit amistós amb estreles menors

El primer succés que es va donar va ser el partit amistós entre estreles. Tot i que el Club blanc va anunciar que es faria amb grans estreles com Figo, Rivaldo o Roberto Carlos, finalment, els dos clubs només van comptar amb llegendes espanyoles: Pavón, Fernando Sanz i Hierro, entre d'altres.

 

En eixe primer incident, el Reial Madrid no va tindre problemes per a desvincular-se de les acusacions de frau rebudes des del país àrab. El contracte que es va firmar per a celebrar el partit anava encapçalat pel nom i l'emblema del Reial Madrid, però el CIF no era el del club, sinó que corresponia a l'associació d'exjugadors del club. A més, també van assegurar que el Club prendria les accions pertinents si l'entitat de veterans haguera fet «un ús indegut de les marques comercials del Reial Madrid sense el nostre coneiximent i consentiment», segons explica 'infoLibre'.

 

Tot i això, la informació que ha publicat este dilluns l''infoLibre' revelava que altres persones que sí que representaven oficialment el Reial Madrid van acudir al país d'Oman per a «donar suport a la doble operació», i el més destacat dels implicats és Emilio Butragueño.

 

L'ambaixada espanyola, també implicada

Segons eixes informacions, una altra part implicada va ser l'Ambaixada espanyola, tot i que s'han volgut desvincular del cas assegurant que es va «limitar a donar suport a actuacions que implicaven a actors/ agents espanyols» i que «anaven en la línia de promoure la marca-país d'Espanya».

 

Per altra part, en el cas de Tanzània, les negociacions les va encapçalar De la Red. Ell va firmar, junt amb l'agent Rayco García, un contracte per a fundar una escola de futbol amb el 'Fons de Seguretat Social' del país africà.

 

El club blanc es va donar compte d'eixe fet quan, de casualitat, una alumna keniana d'un MBA en gestió deportiva de l'Escola d'Estudis Reial Madrid els va escriure dient que havia llegit sobre l'obertura d'una nova escola en la premsa local i voldria treballar en el centre. Però en eixe cas el club va lluitar fins a que el Govern de Tanzània es va donar per vençut.

 

Tema tancat amb dos despatxats l'any 2015

El Reial Madrid ja va prendre les mesures necessàries immediatament després de conéixer quines havien sigut les accions que havien dut a terme els seus treballadors. En el cas de De la Red, se'l va despatxar per «falsificar un document públic, ocultar maliciosament a la fundació i al Reial Madrid les gestions realitzades en el país africà i ocasionar-li un important perjuí reputacional».

 

I, en el cas de Parreño, va ser per «haver usat el seu càrrec com a responsable del campus, clínics o escoles de la fundació per a beneficiar els seus familiars amb regals que li van ser facilitats per Rayco García amb motiu de les gestions dutes a terme per a crear una acadèmia deportiva en Oman».

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!