Abandonen en mig del carrer a una serp boa de Madagascar en l'Eliana

El criador residix en Barcelona
Serp boa de Madagascar | Guàrdia Civil

Esta setmana, en la localitat de l'Eliana, en la comarca del Camp de Túria, agents de la Guàrdia Civil han detingut a dos persones de 36 anys i de nacionalitat espanyola per, presumptament, abandonar una serp boa de Madagascar en un carrer del municipi, procedent d'un criador de Barcelona.

Després de rebre l'avís de què l'havien trobada, els agents del Servei de Protecció a la Naturalesa (Seprona) han escanejat el rèptil amb un lector de microxip, que ha donat resultat positiu, segons informa l'institut armat en un comunicat. Es tracta d'una serp Boa de Madagascar, que està dins de l'annex a del reglament que regula en Europa el 'Conveni CITES' (Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres) i que posseix la màxima protecció.

Este exemplar no tenia denúncies de desaparició ni estava registrat en les bases de dades, encara que l'autoritat CITES ha confirmat que el criador residix en Barcelona. Per a localitzar-lo, els investigadors van seguir la línia de traçabilitat de la serp, amb cridades telefòniques i declaracions de testimonis fins a trobar-lo.

Este criador ha manifestat que la boa estava a càrrec d'un familiar resident en l'Eliana el dia que el van trobar. Finalment, han sigut detinguts un xic i una xica com a presumptes responsables. Les diligències han passat a la Fiscalia Provincial de València.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Condemna a l'exdona i l'exsogra per agredir-lo a ell i a la seua parella en Gandia" "Fotos: Una furgoneta es pega foc en Onda"