Un home mata 38 animals i en roba altres 21 en una granja d'Agost

El detingut va treballar en la explotació feia anys, va cuidar dels animals i va construir les instal·lacions.
Un dels animals morts | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut en Novelda, en la comarca del Vinalopó Mitjà (Alacant), a un home, de 63 anys, com a presumpte autor del robatori de 21 animals d'una explotació ramadera d'Agost i per provocar la mort d'altres 38 animals en eixa mateixa ramaderia, en successius robatoris.

El presumpte autor escalava el mur de més de dos metres d'altura que protegia el perímetre i, seguidament, fracturava les cadenes dels gossos que cuidaven als animals. Això provocava que els gossos atacaren a la resta d'animals de granja, que acabaven morint a causa de les mossegades.

A més, altres animals pareixien haver mort a mans d'un humà, perquè tenien talls en la part del coll o en la zona lumbar, possiblement realitzades amb un objecte punxant.

En el millor dels casos, el robatori consistia en sostraure ferramentes de cultiu i agrícoles i xicotets animals de granja; a més de causar danys que inutilitzaven maquinària agrícola i instal·lacions de primera necessitat, com les d'aigua potable i d'energia solar.

Segons els primers indicis, tot apuntava al fet de què qui accedia a la finca, coneixia perfectament l'interior de la instal·lació, però també als gossos, ja que els soltava però no li atacaven. Per això, les sospites es van centrar en persones que tingueren o hagueren tingut relació amb esta explotació.

Després de diversos mesos d'investigació, una càmera de seguretat, instal·lada de forma estratègica en la zona més afectada de la finca, va captar a un home entrant en ella. En confirmar la seua identitat, es va corroborar la relació d'este individu amb l'explotació agrícola, ja que va treballar allí feia anys, va cuidar dels animals i va construir les instal·lacions.

Els animals morts ascendeixen a 38, entre els que es troben diferents espècies de gallines, ànecs, conills, cabres i oques. Els sostrets són 21 animals, entre conills, gallines, galls i perdius. 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Amenaça a la seua filla de 13 anys amb una pistola al cap, en València" "Un home patix un atac de cor en ple carrer de València"