Comdemnat per matar al seu gos després d'arrossegar-lo 8 quilòmetres en Elx

La Policia es va trobar amb el cos de l'animal
Imatge d'arxiu d'un gos  | CAAD

El Jutjat Penal 2 de la localitat d'Elx, en la comarca del Baix Vinalopó (Alacant), ha condemnat a un home a 6 mesos de presó per un delicte de maltractament animal. Els fets es van produïr el 8 de juliol de 2017, cap a les 15.25 hores, en una zona pròxima a la residència Novaire d'Elx, a on la Policia Local va trobar el cadàver d'un animal.

Segons informa el diari 'Información', el gos del pare del condemnat, que va ser adquirit en una protectora el juny de 2015, quan l'animal tenia dos anys, va morir després de portar-lo lligat a la seua bicicleta durant huit quilòmetres.

Amb els fets provats, segons la magistrada, «l'acusat hauria portat a l'animal des de la urbanització MonteSol, a uns huit quilòmetres de distància», lligat amb una corretja. A més, s'explica que l'acusat «anava en bicicleta, tot i la forta calor, i portava arrossegant l'animal».

L'acusat ha reconegut els fets i ha arribat a un acord de conformitat. A més, la magistrada ha acordat la suspensió de la pena amb la condició de no tornar a cometre cap delicte durant els pròxims dos anys. D'altra banda, la sentència ha comdemnat a l'home a dos anys d'inhabilitació per a «l'exercici de professió, ofici o comerç que tinga relació amb els animals» i tampoc podrà tindre'n.

També pots llegir...

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Investiguen una violació grupal a una xica de 18 anys en Granollers" "Escàndol per unes imatges de contingut sexual en ple centre d'Alacant"