Almoradí desallotja als veïns i demana «extremar la precaució» davant la situació del riu Segura

L'Ajuntament ha informat del desallotjament de barris, una pedania i un polígon industrial
El poble d'Almoradí afectat per la DANA | Ajuntament d'Almoradí

 

L'Ajuntament de la localitat alacantina d'Almoradí, en la comarca del Baix Segura, ha informat del desallotjament de barris, una pedania i un polígon, al mateix temps que ha instat a extremar la precaució davant de la situació del riu Segura, que ha «trencat en alguns punts» aigües avall del pont d'Algorfa.

A través dels seus comptes en xarxes socials, l'Ajuntament detalla que s'ha desallotjat el barri més pròxim al pont i que s'ha evacuat als veïns de la pedania del Saladar amb autobús, mentres que «molts» altres se'n han anat en els seus propis vehicles i amb l'ajuda de la Creu Roja. A més, s'ha informat de què el nivell del riu «continua pujant i supera els 5 metres, un nivell preocupant».

Davant d'esta situació, l'Ajuntament ha reclamat que s'extremen les precaucions i ha indicat que s'ha produït un trencament en la conducció d'aigua potable pel que és «probable que no hi haja subministrament en la localitat». En este sentit, ha anunciat que se suspén el Mercat Setmanal i qualsevol altre acte programat com el Urban Festival. A més, s'ha advertit que només s'atendran urgències en l'Ambulatori.

L'Ajuntament d'Almoradí ha indicat que es procedirà al desallotjament del polígon de les Maromas i ha reclamat que s'extreme la precaució i se seguisquen les indicacions en les zones de l'Erica i Gabato. Fins i tot, recomana a totes les persones que visquen en cases de l'horta que abandonen les seues cases, ja que el trencament és, de moment, incontrolable.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"🔴🐮 MALTRACTE ANIMAL: Xic deixa 5 bovins morts i 6 en «condicions lamentables» en Sagunt" "⚫⚡ ATENCIÓ: Mor 1 home de 35 anys electrocutat en la Font de Sant Lluís"