INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

Ana Julia Quezada va voler tallar un braç a Gabriel per a què cabera en el forat

La fiscal assegura que l'acusada actuava amb premeditació i que el menor no va tindre cap opció d'eixir viu de la finca
Ana Julia Quezada durant el primer dia de juí per la mort de Gabriel | EFE

 

L'aterridor i mediàtic crim del menut Gabriel Cruz torna a eixir a escena. L'acusada per la mort del menor en Almeria, Ana Julia Quezada, començarà a declarar este dimarts, després de la primera sessió del juí d'este dilluns, en la que s'ha constituït el jurat i les parts han presentat els seus informes, a on es detalla que la dona va pegar-li numerosos colps en el braç a Gabriel per a intentar tallar-li l'extremitat, ja que el cos no cabia en el forat a on es volia desfer del xiquet.

 

Ana Julia va voler trencar-li el braç a Gabriel

Gabriel, amb només 8 anys, «no va tindre cap opció d'eixir amb vida d'aquella finca», segons relata la fiscal del cas. L'advocat defensor, Francisco Torres, en canvi, afirma que «no hi ha cabuda per a tanta maldat, ni fer tant mal a un xiquet», pel que considera el detall «aparentment irrellevant»

 

La fiscal considera també que Ana Julia actuava amb premeditació, tenint en compte que va dur a terme el crim un dia «en què el pare estava absent».  A més, ha insistit que «va augmentar inhumanament el dolor que estava causant al xiquet, per a fer-lo patir».

 

Ana Julia Quezada amb els seus advocats abans de la sessió | Europa Press (RAFAEL GONZÁLEZ)

 

«El veus balbotejant amb vòmit i l'escanyes»

La duresa dels detalls que ha aportat la fiscal és infinita. «L'apallisses, el veus balbotejant i l'escanyes», assegurava. «Si la seua pretensió era asfixiar-lo, no li pega la pallissa que va donar-li durant una hora», va afegir. 

 

Gabriel podria haver-se salvat si durant aquella hora Ana Julia haguera fet una cridada. Però, segons les sensacions que la fiscal ha traslladat al jurat popular, l'acusada «el va voler esquarterar», ja que va despullar al xiquer per a enterrar-lo. «Com que un dels seus braços no cabia en el forat, es va dirigir a l'interior de l'habitatge, va agarrar una destral i va pegar colps en el braç de Gabriel», explicava.

 

Per la seua banda, l'advocat de Patricia i Ángel, els pares del menut, també ha parlat de la «fredor i crueltat» de l'acusada. «Li pega fins que el mata i després es posa a fumar, perquè ho ha dit; i després, a cavar el forat», va relatar. Finalment, acabava en la seua declaració: la «falta d'escrúpols brutal» amb la que «dormia cada dia amb el pare del xiquet, havent-lo matat». 

 

Ana Julia Quezada ha arrancat a plorar quan ha entrat el jurat popular | Europa Press (RAFAEL GONZÁLEZ)
 

 

El va matar perquè «li molestava»

Va sorprendre enormement el canvi físic d'Ana Julia en la seua arribada als jutjats, en comparació amb la imatge que lluïa els onze dies de busca del menut Gabriel. Després de traure-li les manilles i afirmar que respondria a la magistrada «amb calma», ha trencat a plorar quan han entrat a la sala les set dones i els dos hòmens que valoraran si és culpable.

 

La presumpta assassina va mostrar-se en el moment de la desaparició del menut totalment «destrossada i desolada», segons recordava la fiscal. Al mateix temps, esta titllava d'«inqüestionable» el fet que va ser ella qui va matar el xiquet. 

 

L'acusació particular, en este sentit, assegura que Ana Julia va matar a Gabriel perquè «li molestava», apuntant també a motius econòmics, ja que sabia que la iaia paterna del xiquet «tenia diners». «L'incomodava la relació de Gabriel amb son pare», es va escoltar en la sala, fet que, segons l'acusació, l'hauria portat a sentir total menyspreu per la vida del menut de només 8 anys

 

La defensa, per la seua banda, assegura que «no volia matar-lo, sinó només fer-lo callar» i que, si estava «tot planejat», com afirmen les acusacions, va ser «un enorme nyap».

 

També pots llegir...

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!