El Bioparc de València rep tres cocodrils del Nil

Es farà una votació per tal d'elegir els seus noms
El Bioparc rep tres cocodrils del Nil | Bioparc

 

Tres cocodrils del Nil (crocodylus niloticus) han arribat al Bioparc de València. Són un mascle i dos femelles, procedents de Krokodille zoo en Eskilstrup (Dinamarca), i ja poden vore's en el seu recinte de la cova de Kitum, segons ha informat el Bioparc en un comunicat. Estos exemplars han nascut entre 1962 i 1963 i han viscut en el Zoo de Colonia d'Alemanya, i des d'allí es van traslladar a Dinamarca, on han estat fins la seua arribada a València. Es tracta d'un mascle de 250 kilos aproximadament i dos femelles que ronden els 150 kilos, coneguts com 'Samson and the ladies'. El parc valencià ha pres la iniciativa de realitzar una votació popular per a escollir els noms de les femelles d'entre els proposats pel seu equip de cuidadors.

Així, es podrà votar entre Taren i Dalila; Taren per la primera esposa de Sansón i Dalila per la segona dona de qui es va enamorar Sansón, Dali i Lila, en referència a Dalila, la dona de Sansón; i Zora i Manoa, Zora, poble natal de Sansón. Manoa, pare de Sansón. Fins al moment, en Bioparc vivien dos femelles (Zenek i Camona) que van arribar al parc en 2011 al costat d'un mascle (Bolek). Després de la mort d'aquest últim es van generar problemes socials entre elles, especialment per l'alimentació i la relació de dominància. Ara han sigut traslladades a Krokodille zoo on conviuran amb un mascle i dos femelles. El cocodril del Nil (Crocodylus niloticus) va patir un seriós declivi a mitjan dels anys 90 a causa de la caça abusiva, portant a moltes poblacions a la seua desaparició. Aquesta espècie és una de les tres que habiten en el Nil i també podem veure en Bioparc el poc conegut cocodril nan (Osteolaemus tetraspis). Viu en moltes regions d'Àfrica, en tots els tipus d'aigües, continentals i costaneres. Impressionen les seues increïbles dimensions, ja que la mitjana de grandària dels adults són cinc metres, però s'han detectat individus que aconsegueixen els nou metres, segons les mateixes fonts. L'esperança de vida en estat silvestre és de 45 anys, però en captivitat poden viure més de 70 anys i resulta realment curiós que el sexe del cocodril del Nil ve determinat per la temperatura durant el període d'incubació.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'home amb qui Ares Teixidor va enganyar David Bustamante" "Un home s'enfronta a 22 anys de presó per abusar de dos xiquetes de 9 anys a Castelló"