Cau una banda que robava amb violència en botigues de telefonia mòbil del territori valencià

També en altres províncies d'Espanya
Alguns dels mòbils i diners furtats | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut en Calp a cinc persones per cometre diferents robatoris amb violència en establiments de telefonia mòbil. Els lladres entraven a robar en diferents localitats de les comarques d'Alacant, València i també en Múrcia i Madrid.

Segons explica 'Información', la Guàrdia Civil de Calp, en la comarca de la Marina Alta (Alacant), ha estat buscant la pista dels assaltants, després de què es produïren dos robatoris fa dos setmanes en este municipi i en el de Benissa. També durant este mes en localitats com Gandia, Quart de Poblet, Picassent i Sagunt, totes elles en la província de València.

Després de l'anàlisi de les diferents denúncies presentades, es va poder observar que la forma d'actuar era sempre la mateixa: un grup organitzat de jóvens entra violentament en una botiga de telefonia cridant de manera exagerada i intimidatòria als empleats i clients. Açò els produïa un estat d'ansietat i paràlisi que els impedia reaccionar.

Mentres i, en qüestió de segons, els autors arrancaven bruscament diferents telèfons mòbils dels exposats al públic, que estaven ancorats al mobiliari amb un cable de seguretat. Una volta els furtaven, eixien corrent per a abandonar el lloc en menys d'un minut.

Els agents de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Calp van conseguir la identificació i localització dels presumptes autors, qui estaven allotjats en un apartament de Dénia, lloc a on s'ocultaven després de cometre els robatoris.

La detenció dels autors es va produir en conéixer que estos tenien la intenció d'abandonar l'apartament de Dénia per a anar-se'n a una altra província del litoral valencià, amb la finalitat de continuar robant. En el moment en el que els cinc membres del grup anaven a eixir amb el seu equipatge de casa, van ser pillats per la Guàrdia Civil i van quedar detinguts.

En el registre del seu equipatge han trobat una dotzena de telèfons mòbils i més de 4.000 euros en efectiu, presumptament procedent de la venda en el mercat negre dels telèfons robats. S'estima que, en total, el grup criminal ha pogut robar més d'un centenar de telèfons mòbils d'alta gamma i d'última generació, valorats en més de 100.000 euros.

Els cinc detinguts, quatre hòmens i una dona d'entre 18 i 28 anys, de nacionalitat romanesa, ja han sigut ficats a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de Dénia, que ha decretat la llibertat amb càrrecs de tots ells, a l'espera del juí. A tots se'ls ha retirat de manera cautelar el passaport i tenen l'obligació de comparéixer en el Jutjat els dies 1 i 15 de cada mes.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor l'autora de la cançó de 'Friends', Allee Willis" "Evacuen un edifici per un incendi en Torrent"