Sense culpables per l'assassinat de Francisco, camioner del Real de Gandia

La nova decisió judicial és un nou colp moral per a la família
Edifici del Tribunal Superior de Justícia d'Albacete | Google Maps

El Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa ha rebutjat la reobertura del juí per la mort en 2014 del camioner Francisco Javier Marcos Benavent. A demés, rebaixa les penes de presó per als seus possibles assassins, segons informa 'Onda Naranja'.

Els fets van passar el 28 de novembre de 2014 quan al camioner, en l'eixida de Caudete en direcció a Yecla, el van rodejar un grup d'hòmens que van anar a furtar-li diners –que no han aparegut–, segons van confessar els implicats.

Francisco va morir després de rebre 5 tirs i set ganivetades. Segons la mare de la víctima, «tot estava planejat per persones que coneixien perfectament els plans i viatges del meu fill». Els implicats, que foren detinguts després d'una llarga investigació de 6 mesos per part de la Guàrdia Civil, haurien cremat el cotxe de Francisco per a eliminar proves.

Ja en el juí, el Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa va decidir absoldre'ls del delicte d'assassinat, amb penes de presó de menys de 5 anys per delictes de robatori, danys i encobriment. Davant d'esta situació, la família de la víctima va demanar la repetició del juí perquè «no s'han tingut en consideració els indicis i circumstàncies que han rodejat l'assassinat».

Esta repetició no ha sigut acceptada i, a demés, la nova sentència modifica l'anterior i rebaixa les penes per a alguns dels acusats. La família encara pot recórrer davant del Tribunal Suprem, però l'esgotament i la falta de recursos serien un «impediment per a seguir lluitant», segons afirma la mare de Francisco. Amb tot açò, este cas es quedaria sense culpable. 

Els lladres, segons s'afirma en les dos sentències, van sentir uns tirs i van vore a la víctima en terra. Alguns dels implicats van inculpar d'assassinat a dos dels detinguts, que no han sigut condemnats per estos fets.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Furten en quatre masets en la nit de Nadal en Vila-real" "Detecten una residència il·legal d'ancians en greu situació de desatenció en Vinaròs"