Desarticulen una organització criminal que robava i estafava a ancianes en mercats ambulants de València

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació 'Bulmerca', ha desarticulat una organització criminal dedicada a cometre robatoris i estafes a persones majors en mercats ambulants de diverses localitats de les comarques valencianes de la Ribera Alta i Baixa i ha detingut a sis dones que formaven part d'esta.

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació 'Bulmerca', ha desarticulat una organització criminal dedicada a cometre robatoris i estafes a persones majors en mercats ambulants de diverses localitats de les comarques valencianes de la Ribera Alta i Baixa i ha detingut a sis dones que formaven part d'esta.

Varies denúncies

La recerca va començar el mes de desembre passat arran d'una sèrie de denúncies interposades en el Lloc de la Guàrdia Civil d'Almussafes per part de persones que havien estat víctimes de diferents furts i estafes en les localitats d'Almussafes i Benifaió, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat.

Els delictes succeïen en els dies de mercats ambulants

Els investigadors es van adonar que la majoria dels delictes succeïen els dies de celebració dels mercats ambulants de les localitats ressenyades, així com que les víctimes eren dones de la tercera edat.

Les víctimes són dones majors

Els agents de la Guàrdia Civil van esbrinar que les autores d'estos delictes seguien a dones d'avançada edat i, amb una sèrie d'estratègies delictives, aconseguien els números personals de les seues cartilles d'estalvi o targetes de dèbit.

Més tard, en els mercats ambulants, les ara detingudes sostreien a les víctimes les bosses o carteres al moment menys pensat d'estes. Posteriorment, les autores es desplaçaven a diferents caixers automàtics per a utilitzar les targetes o cartilles furtades, on, amb els números personals que havien obtingut de manera il·lícita, extreien diners en efectiu.

Les presumptes autores ja estan identificades

Després de realitzar les recerques corresponents per a l'esclariment dels fets, agents de la Guàrdia Civil d'Almussafes van identificar a les presumptes autores, sis dones de nacionalitat búlgara, que van ser detingudes este passat mes de juny per delictes de furt, estafa i pertinença a grup criminal.

Operació "Bulmerca"

Amb l'operació 'Bulmerca', la Guàrdia Civil ha desarticulat este grup criminal que operava a les comarques de la Ribera Alta i Baixa. Les diligències han passat a la disposició dels Jutjats de Primera Instància i Instrucció número 2 i 3 de Quart de Poblet (València).

La Benemèrita ha aprofitat esta operació per a ressaltar la "notable" baixada delictiva de furts i estafes en estes zones de la província de València, que havien produït una "alarma social" en la ciutadania.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un home amenaça a la seua família en cremar-los a tots dins de casa" "Una trentena de morts en l'accident d'un Hèrcules militar filipí"