Cau una banda especialitzada en el robatori amb força de locals comercials en València i Madrid

Als assaltants se'ls va intervindre radials, extractors de barrets forts, bufadors d'oxitall o inhibidors de freqüència
Els lladres van forçar les caixes fortes d'oficines de València | València Diari

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal itinerant dedicat, presumptament, a la comissió de robatoris en establiments de Madrid i València. Els seus integrants estaven especialitzats en la comissió de robatoris amb força, amb un perfecte coneixement i maneig de ferramentes com ara bufadors d'oxitall, inhibidors de freqüència, així com els coneixements tècnics necessaris per a la desactivació d'alarmes.

Segons han informat fonts policials, s'han dut a terme quatre registres en els que es va intervindre gran quantitat de material i ferramentes per a la comissió dels robatoris i la roba usada en els mateixos com a passamuntanyes, guants, bragues i un jupetí antibales.

Durant el passat mes de setembre, el grup investigat va fer un robatori amb força en una botiga de luxe de la 'Milla d'Or' de Madrid en el que van furtar, a demés d'una caixa forta que estava ancorada en terra amb 14.000 euros en el seu interior, mercaderia valorada en 1.000.000 d'euros.

En l'operació han sigut detingudes quatre persones en Madrid. Amb relació a este fet, els investigadors van recuperar setmanes després un total 239 bosses dels sostrets


Robatoris en València i Madrid

La investigació es va iniciar el passat estiu, a conseqüència d'una sèrie de robatoris amb força duts a terme durant el mes de juliol de 2020 en oficines d'empreses i despatxos de València. Els autors van violentar les caixes fortes d'oficines robant prop de 40.000 euros en efectiu, a demés de joies i material informàtic

Després de diferents gestions, els agents van conseguir identificar a dos dels autors, coneguts membres d'una organització criminal establida en la Comunitat de Madrid, amb antecedents per robatori amb força i especialitzats en el sabotatge de sistemes de seguretat i alarma, així com en l'obertura de caixes fortes mitjançant l'ús de bufadors d'oxitall

Després de numeroses gestions, els agents van posar en marxa un dispositiu operatiu i van detindre a quatre persones especialitzades en la comissió de robatoris amb força.

Gran experiència en robatoris

A demés es van practicar quatre registres en Madrid en els que es van intervindre 3.000 euros en efectiu, gran quantitat de material i ferramentes per a la comissió dels robatoris com una radial, extractors de barrets forts, entre altres objectes. 

D'altra banda, durant els registres, els agents van trobar roba usada en els robatoris com a passamuntanyes, guants, bragues i un jupetí antibales. Els detinguts tenen gran experiència i estan especialitzats en la comissió de robatoris amb força, amb un perfecte coneixement i maneig de ferramentes com ara inhibidors de freqüència, i tenen coneixements tècnics necessaris per a la desactivació d'alarmes

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una xica de 22 anys és atropellada pel tren en Segorbe" "Persecució de pel·lícula en València: Un conductor borratxo se salta un control"