'El Chicle', culpable per agressió sexual i assassinat però no per violació

La sentència ha arribat després de dos dies de deliberació entre els nou jutges encarregats del cas
José Enrique Abuín Gey, alias 'El Chicle' ha negado que intentará secuestrar a la joven | Europa Press

José Enrique Abuín Gey, més conegut com 'El Chicle', ha sigut declarat culpable de l'assassinat de Diana Quer, ara fa tres anys i mig, segons ha determinat el jurat popular. Se l'acusa d'agressió sexual i assassinat, però no de violació.

 

Les parts personades en esta causa judicial han sigut citades este matí de dissabte a les 10 hores per a conéixer el veredicte del jutjat popular, que haurà de ser revisat igualment pel jutge Ángel Pantín. Tal com va informar en el mateix moment que van fer pública la convocatòria de hui dissabte, el Tribunal Superior de Xustiza de Galícia (TSXG) va aclarir que «en principi, hi ha veredicte», que haurà de ser validat pel jutge abans de la seva lectura pública. 

 

Tres dies de deliberació

El veredicte determinarà el grau de culpabilitat de l'únic acusat del cas, Enrique Abuín, àlies 'El Chicle'. Esta decisió arriba després de tres dies intensos en els que els nou integrants del jutjat han estat junts i aïllats per a tancar el cas. 

 

El Chicle està acusat d'haver assassinat a Diana Quer, una jove que va desaparèixer en agost del passat any 2016, durant les festes d'A pobra, en A Coruña. El seu cos no va ser localitzar fins 500 dies després de la seua desaparició, en un pou d'una nau abandonada de Rianxo.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!