L'empresa del brot de Rafelbunyol afirma que sis dels treballadors contagiats han rebut l'alta

Els set positius confirmats ahir estan a l'espera dels resultats de les proves serològiques
Ara com ara només hi ha un cas actiu confirmat, a l'espera dels resultats de les proves serològiques | Uvesa

L'empresa càrnia Grup Uvesa de Rafelbunyol, en l'Horta Nord (València), en la que s'ha detectat un brot de coronavirus ha afirmat que sis dels treballadors que han donat positiu pel virus han rebut ja l'alta. D'altra banda, els set que es van confirmar este diumenge estan pendents del resultat de les proves serològiques que determinaran si es tracta de casos actius o si ja han passat la malaltia.

Dels 14 casos detectats en total hi hauria ja sis altes, un cas actiu i set a l'espera de què les proves serològiques determinen si es tracta d'infeccions actives o infeccions passades. El resultat d'estes proves permetrà conéixer si els últims casos detectats formen part del brot detectat o no.

Sobre este tema, l'empresa ha precisat en un comunicat que seguixen «a l'espera de confirmació definitiva quan facen este dilluns 29 de juny els tests serològics pertinents». Mentrestant, els afectats continuen aïllats en els seus domicilis.

Quant a les proves fetes, l'empresa ha explicat que s'han practicat PCR a tota la plantilla de la sala d'especejaments, excepte «als qui estan de baixa per malaltia comuna o estan disfrutant de les seues vacacions». En total, s'han fet 412 proves.

CCOO denuncia que «no s'han fet proves a tota la plantilla»

En este sentit, el representant de CCOO en el comité d'empresa en UVESA, Diego Juarez, ha lamentat que «no han fet (proves) a tots» els treballadors de la indústria i ha expressat la «preocupació» de la resta de la plantilla.

Segons ha criticat, «s'han concentrat en la sala d'especejament, que és a on estava el focus», però hi ha altres treballadors que acudixen a este espai a «ajudar-los a ells quan tenen molta faena» i ha advertit que compartixen zones comunes com els vestuaris. «Encara que hi haja mesures de seguretat que poden ser efectives», ha indicat que «en les zones comunes és a on hi ha molta por».

«Som 600 i han fet unes 400, queden fins i tot 200 en l'aire», ha afirmat. El representant sindical ha destacat que la decisió de quantes proves fer i a qui és de la Conselleria de Sanitat. «Crec que haurien de fer-li-les a tots, si no ho fa Sanitat que prenga iniciativa l'empresa i les faça als altres treballadors», ha reclamat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!