Un excapellà furta 3,5 milions d'euros i intenta estafar dones d'avançada edat de Vila-real

David Vargas va exercir com a vicari en la Parròquia Arxiprestal de Sant Jaume
Imatge de la Parròquia Arxiprestal de Sant Jaume de Vila-real | Google Maps

La setmana del 16 al 22 de desembre ha sigut detingut i empresonat un excapellà de la localitat de Vila-real, en la comarca de la Plana Baixa (Castelló), David Vargas, de 45 anys. Segons pareix, hauria furtat vora 3,5 milions d'euros en esglésies i devots d'avançada edat.

Segons informacions de 'Mediterráneo', l'any 2003 va ser expulsat de l'església del municipi, a on exercia com a vicari en la Parròquia Arxiprestal Sant Jaume, després de què algunes famílies denunciaren estos fets a l'arquebisbe de la diòcesi Segorbe-Castelló. David era conegut en Vila-real com el 'furtaherències', ja que s'apropava a les iaies i intentava guanyar-se-les amb mentides per a que els donara accés als seus bens.

Després va ser traslladat a l'església de Sant Vicent Ferrer de Castelló, a on va passar desapercebut. A on realment va perfeccionar la seua forma d'estafar va ser en Lugo i Barcelona. Sempre intentava aproximar-se a les persones majors amb més diners i ho feia amb la seua «extraordinària capacitat oratòria» i explicant que era una persona necessitada, sense a penes recursos. Fins i tot, li portaven menjar a casa.

Però la seua aventura ha acabat recentment, després de què en Sant Vicenç de Castellet (Barcelona), alguns devots van descobrir que l'excapellà havia fet retirar un mural de l'església valorat en 50.000 euros, entre altres objectes.

David es dedicava, presumptament, a la compravenda d'obres d'art, que guardava en un traster de sa casa. Ha arribat a estafar 3,5 milions d'euros i guardava diners en bitllets de 50 i, fins i tot, joies i documents de les víctimes dins d'una maleta en el soterrani també de sa casa, segons confirmen fonts policials. Per tot açò, el detingut està acusat de diferents delictes contra la hisenda pública, blanqueig de capitals, coaccions i estafa.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Reclama 12.000 € per un fort colp en caure d'un tobogan del Parc Central de València" "Falsegen la identitat de 15 collidors de taronges en la Ribera"