Dos detinguts per estafar amb falsos préstecs en Alacant

Algunes víctimes els van ingressar fins a 4.000 euros
Es feia creure a les víctimes que tindrien un crèdit si feien un ingrés primer | Cedida

 

La Policia Nacional ha detingut en Alacant a dos hòmens que –presumptament– formen part d'una organització que té la base en Benín, país centreafricà, i que enganyava a persones amb préstecs falsos. Segons pareix, els diners que estafaven eren enviats a Benín i, alguna de les víctimes va arribar a ingressar-los fins a 4.000 euros.

Els detinguts, de nacionalitat espanyola, s'encarregaven de rebre els diners per a, després, enviar-los a altres membres de l'organització en Benín. El mètode que usaven per a cometre les estafes era contactar, per xarxes socials i pàgines web d'articles de segona mà, amb les víctimes i fer-les creure que eren prestadors de crèdits personals.

Els estafadors s'identificaven com a intermediaris d'entitats bancàries estrangeres i, per tant, amb els diners en comptes estrangers. Per això, demanaven a les víctimes que obriren un compte corrent espanyol i que feren traspassos de 200 i 400 euros per a poder accedir als diners en l'estranger.

Amb tot este engany, que realitzaven per e-mail o per xarxes socials, van conseguir que algunes persones els pagaren fins a 4.000 euros. A més, també obtenien les contrasenyes dels comptes corrents espanyols i, quan controlaven eixos comptes, els usaven per a demanar a altres víctimes que feren ingressos també o contractaven targetes de crèdit.

A banda, també canalitzaven els diners a través d'empreses de transferències monetàries internacionals, que acabaven en Benín. Quant a les targetes de crèdit, també les enviaven a Àfrica i, allí, traïen els diners dels comptes. La investigació l'ha duta a terme el Grup de Delinqüència Econòmica la Policia Judicial d'Alacant, que ha detingut als dos hòmens de 49 anys i ha intervingut les targetes i la documentació bancària.

També et pot interessar...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CASTELLÓ: 4 ferits en accidents múltiples en l'A-7 i en la N-232" "VALÈNCIA: Incendi amb un ferit greu en una gasolinera de Quart de Poblet"