NOVETATS CORONAVIRUS

😷 15 brots nous + 600 infectats este dissabte

La família de Marta Calvo assegura que no tindrà pau fins que apareguen les restes

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando en el botón 'Leer en español'
Dilluns es reprendrà la busca del cos de Marta Calvo | València Diari

«Hi ha una grandíssima diferència, quant a la possibilitat de certa pau per a la família, entre trobar les restes i que no apareguen», ha recordat Mariano Navarro, psicòleg i portaveu de la mare de Marta Calvo, desapareguda fa més de tres mesos en mans de Jorge Ignacio P.J., sospitós del seu assassinat.

La Guàrdia Civil continua buscant el cos de la xica, de 25 anys, en l'abocador de la localitat de Dos Aguas, en la comarca de la Foia de Bunyol (València), en el marc d'un operatiu que contempla la inspecció d'un ampli perímetre de fems semisoterrats.

Polèmica investigació

La busca es veu dificultada pel retard que va patir la investigació durant els primers dies. D'esta manera ho ha reconegut recentment el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana en el moment dels fets, Juan Carlos Fulgencio, qui va assenyalar que «el sospitós va poder tindre temps per a fer desaparéixer pistes».

La família materna, a pesar d'això, fa costat a la Guàrdia Civil i a la Policia: «No sabem què va poder passar en eixa inicial i suposada descoordinació entre les forces de seguretat, però tenim clar que el més trist és saber que hi ha un subjecte en la presó preventiva que manté un patiment indescriptible per a una família, sense tindre en compte les seqüeles que esta situació els pot deixar», ha assenyalat el portaveu de la família materna en al·lusió al principal sospitós.

El temps continua passant

En tot cas, el temps continua passant sense que aparega el cos de Marta i això fa que les possibilitats d'arribar a conclusions sobre la causa de la mort es veja limitada per la degradació dels teixits blans, segons ha explicat un metge especialitzat en Antropologia Forense, que ha afegit que algunes conclusions, com l'ús de drogues, sí que podrien ser viables.

L'expert ha afegit que, encara que siga un treball desesperant i gegantesc, qualsevol resta que puga aparéixer pot llançar algunes conclusions, fonamentalment perquè a través de l'ADN es pot arribar a la identificació i, amb ella, a la certesa de la mort.

La família vol trobar qualsevol resta de Marta

D'esta manera, la trobada de qualsevol resta seria importantíssim per a la família, perquè la certesa de la mort de Marta faria possible tancar un capítol i començar un altre, molt dolorós, de dol, «enfront del risc del dol impossible que suposa tindre oberta una fantasia de trobada», ha explicat Navarro.

Per al psicòleg i portaveu de la família materna, l'acceptació de la mort, en ser dolorosa, i més en el cas d'un possible assassinat, és el començament de la sanació.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Furta mandarines per un valor de 5.000 euros en Picassent" "Tres xics cremen un contenidor en València"