La Fiscalia arriba a un acord amb els acusats per l'accident de Metrovalencia

Es tracta del punt final d'una causa que ha superat fins a tres carpetades judicials
Escultura en homenatge a les víctimes de l'accident de Metro | EFE

La Fiscalia Provincial de València ha arribat a un acord amb els huit processats per l'accident de Metrovalencia del 3 de juliol de 2006, a on van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides. Este acord contempla la retirada de l'acusació per a quatre d'ells i penes de 22 mesos de presó per als altres.

Segons ha informat este divendres 'Las Provincias' i han confirmat fonts judicials coneixedores de la negociació, l'exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), Marisa Gracia, és una de les quatre persones beneficiades per este acord. El Ministeri Públic deixarà d'acusar de manera oficial dilluns que ve, quan està previst l'inici del juí, a Gracia i tres persones més.

La vista, que anava a començar 14 anys després del fatal descarrilament en el Jutjat penal 6, serà previsiblement un mer tràmit a on es llegirà l'acord entre la Fiscalia i la principal acusació, que exercix l'Associació de Víctimes del Metro del 3 de Juliol, i en el que els altres processats admetran la seua conformitat amb la pena de 22 mesos, que pràcticament amb tota probabilitat no implicarà la seua entrada en la presó.

L'acusació demanava 4 anys de presó

L'Associació de Víctimes de l'Accident del Metro del 3 de Juliol (AVM3J) reclamava en el seu escrit inicial d'acusació una condemna de quatre anys de presó —cinc mesos més que la Fiscalia— per a cada un dels huit acusats per este succés, per considerar-los autors materials —per omissió o cooperació necessària— de 43 delictes d'homicidi per imprudència greu professional, 47 delictes de lesions i un delicte contra els drets dels treballadors.

Un altre dels aspectes clau de l'acord és que no es reclamarà cap tipo de responsabilitat civil als quatre processats que admetran la seua responsabilitat en el múltiple accident mortal, ja que les indemnitzacions van ser abonades. Este serà el punt final d'una causa que ha superat fins a tres carpetades judicials, un d'ells secundat per la Fiscalia, tots ells corregits per l'Audiència Provincial.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Estafa a l'empresa a on treballava en València després de ser despedit" "Amenaça de mort amb un ganivet en la mà pels carrers del centre de Petrer"