La Guàrdia Civil d'Alacant investiga cinc casos de robatoris en camps en un mes

Huit persones han sigut detingudes i deu investigades
La Guàrdia Civil d'Alacant investiga 5 casos de robatoris en camps en només un mes | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a huit persones i ha investigat a altres deu per delictes relacionats amb robatoris i furts de productes i maquinària agrícola, en només un mes. S'han recuperat 400 quilos de pinyes pinyeres, 118 quilos d'olives i 10 quilos d'ametles.

 

La Guàrdia Civil d'Alacant, a través del seu Equip ROCA d'Ibi en l'Alcoià, (Equip especialitzat a investigar els robatoris en el camp i en polígons industrials), ha conseguit desmantellar a tres grups dedicats a robar productes agrícoles i palets d'empreses i supermercats, en el termini d'un mes. S'ha investigat a dos persones més pel furt de pinyes pinyeres i s'ha detingut a un home per furtar dos bateries de maquinària. A pesar d'això, tots els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs.

 

Una família dedicada al robatori de palets

Es tractava de membres d'una mateixa família, inclòs un menor d'edat, que es desplaçaven diàriament fins a diferents localitats per a robar palets de fusta i materials susceptibles de ser venuts. Els delictes eren comesos a plena llum del dia quan les portes dels magatzems estaven obertes o, simplement, trencaven els cadenats de seguretat si estaven tancats.

 

A este grup se li va poder relacionar amb el robatori d'un total de 120 palets en empreses i localitats de Pedreguer, en la Marina Alta (Alacant); Aielo de Malferit, en la Vall d'Albaida (València); i Blanca (Múrcia). Per esta operació es va detindre a quatre hòmens i es va investigar a dos hòmens i una dona, tots espanyols, amb edats que van des dels 16 als 43 anys, com a presumptes responsables de cinc delictes de furt i un delicte de robatori amb força.

 

Lladres d'oliva que es van fer passar per treballadors

Este grup estava format per dos hòmens i dos dones, de nacionalitats búlgara i veneçolana, que en ser identificats per la Guàrdia Civil en un olivar de Villena, en l'Alt Vinalopó (Alacant), van afirmar que eren treballadors d'eixa explotació. A pesar d'això, les investigacions van permetre conéixer que, si bé era cert que formaven part d'una quadrilla de temporers, no ho era el fet que anaren contractats per a arreplegar olives allà.

 

Estes quatre persones van ser detingudes com a presumptes autores de tres delictes de furt i un delicte de robatori amb força. Gràcies a esta intervenció es va poder evitar el robatori de 118 quilos d'olives.

 

Una família murciana que furtava ametles en Onil

En este cas, els agents es van trobar amb tres hòmens i una dona, d'una mateixa família, residents en Caravaca de la Cruz (Múrcia), i en la que un d'ells també era menor d'edat. En el moment de la identificació, en una parcel·la d'Onil, en l'Alcoià (Alacant),  tenien preparats 10 quilos d'ametles, coneguda com 'de rebusca', que van ser confiscats per la Guàrdia Civil.

 

Dos hòmens investigats per furtar pinyes pinyeres en Sax

Després de rebre l'avís d'un testimoni, la Guàrdia Civil es va traslladar fins a un terreny rural de Sax, en l'Alt Vinalopó (Alacant), a on van observar com dos hòmens carregaven sacs plens de pinyes pinyeres (Pinus pinae) en una furgoneta. Per a arreplegar este tipo de pinyes, és necessària l'autorització de la Conselleria d'Agricultura, autorització que no tenien. Per tant, els agents van confiscar 400 quilos de pinyes i van obrir una acta per una infracció de la Llei Forestal 3/93 de la Generalitat Valenciana i se'ls va investigar per la presumpta comissió d'un delicte de furt.

 

La Guàrdia Civil ha confiscat 400 quilos de pinyes pinyeres | Guàrdia Civil

 

Una persona detinguda en Burjassot pel robatori de bateries en Villena

L'últim detingut va ser un home que, presumptament, va furtar dos bateries de maquinària, valorades en uns 10.000 euros en la Cooperativa Agrícola de Villena. Després de conéixer la seua identitat i que vivia en la localitat de Burjassot, en la comarca de l'Horta Nord (València), es va procedir a la seua detenció per part de l'Equip ROCA, en col·laboració amb la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Moncada.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram