ÚLTIMA HORA

🚨🌧 CLASSES SUSPESES TEMPORAL: Estes localitats no tindran escola este dimarts

L'incendi de l'edifici en l'avinguda del Port de València podria ser intencionat

Una xica de 17 anys i un xic de 26 continuen hospitalitzats en estat crític
Fins a sis vehicles sanitaris van acudir al lloc dels fets | Bombers de l'Ajuntament de València

 

La Policia Nacional continua investigant l'incendi produït en un edifici de l'avinguda del Port de València el passat divendres. Tot apunta a què va ser intencionat i hi ha testimonis que van vore entrar a tres persones dins de l'edifici.

 

L'incendi, que va provocar onze rescatats i sis ferits, es va iniciar en el pati, en el buit de l'ascensor a on hi havia un carro de bebé. Segons el CICU, l'avís de l'incendi es va produir a les 3.30 hores de la matinada i van acudir al lloc dels fets tres unitats del Servici d'Ajuda Mèdica Urgent (SAMU), dos del Suport Vital Bàsic (SVB) i dos Transports no assistits (TNA).

 

Dos dels sis ferits en l'incident continuen ingressats en coma induït en la Unitat de Cremats de l'Hospital la Fe de València, segons ha avançat el diari 'Levante-EMV'. La xica, de 17 anys i nacionalitat espanyola, té el 70 per cent del cos afectat per les cremades i la seua esperança de vida és mínima. El xic, de 26 anys i nacionalitat colombiana, presenta el 56 per cent del cos cremat i la cara desfigurada.

 

Veïns de l'edifici asseguren que van sentir «baralles a les tres de la matinada i, en vore que li anaven a fer mal a una persona», van decidir cridar a la policia. Un dels testimonis va ser Christian, veí i pare del bebé amb 25 dies de vida que van haver d'atendre per inhalació de fums. El veí assegura que els intrusos van amenaçar-los: «Aneu a morir tots, fills de puta!»; i van bloquejar la porta de sa casa.

 

Una altra veïna de 32 anys ha assegurat que «el terra cremava davall dels nostres peus i, pels nervis, vam tirar un matalàs i vam saltar», motiu pel que ara presenta un esquinç en el peu. El seu fill, de dotze anys, també va ser traslladat a l'Hospital Clínic i té una fractura en la cama

 

Els veïns de les cases de l'edifici afectat, que estan 'okupades', han demanat als servicis socials un lloc a on passar la nit, però afirmen que ningú els ha atés. «Som éssers humans, tenim dret a un habitatge». 

 

També pots llegir...

 

 

 

 

 

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!