Incendia la seua casa per a suïcidar-se “suposadament” amb els seus fills dins

Els xiquets morts atrapats per l'incendi provocat van tractar de fugir: tot apunta a la mare
Incendia la seua casa per a suïcidar-se suposadament amb els seus fills dins | Telecinco/Mediaset

Una mare i els seus dos fills menors d'edat han mort en l'incendi d'un habitatge situat al carrer Euro, en la barriada de l'Alquián de la ciutat d'Almeria. Les primeres dades de la investigació policial assenyalen que el foc ha tingut un origen "intencionat", és a dir: que ha sigut provocat i no fruit d'un descuit o d'una imprudència.

Una de les incògnites que planegen sobre el succés i que està sent objecte de seguiment policial és si s'ha tractat "d'un suïcidi o d'un delicte contra les persones", segons han precisat des de la Comissaria Provincial d'Almeria.


L'incendi provocat en un àtic d'Almeria va alçar sospites des del primer moment, en trobar la porta del dormitori bloquejada per un llit per dins, el que va provocar que els bombers s'hagueren d'ocupar a fons per a tirar la porta a baix.

I allí es van trobar un panorama desolador: els cossos calcinats de dos xicotets de 4 i 10 anys i de la seua mare.


La velocitat amb la qual el foc va calcinar tot també alça sospites, per la qual cosa no es descarta que s'usaren en la provocació de l'incendi productes accelerants. Malgrat la intensitat del foc, hui ja se sap que els xicotets van tractar de fugir, per la qual cosa tot apunta a la mare com a causant del foc, encara que la investigació continua.

Una veïna assegura que un cadenat bloquejava la porta

 

Una veïna, no obstant això, ha declarat que quan es va produir l'incendi en el domicili es trobava un oncle dels menors que no va poder accedir a l'habitació que estava cremant perquè hi havia un "cadenat", encara que aquesta hipòtesi sembla que perd força.


La mateixa veïna ha assegurat que els morts són d'origen subsaharià i que el pare dels xiquets és camioner i estava treballant.

Hi havia material inflamable o hi havia algun tipus d'accelerant en el foc?

 

Les perquisicions preliminars destaquen, així mateix, "l'especial virulència" del foc, que va ocasionar afecció quasi exclusivament a l'habitació en la qual es trobaven la dona i els seus dos fills menors, no "usual", per la qual cosa s'està investigant si es deu a la presència de materials inflamables sense més en el quart o si es va poder utilitzar "algun tipus d'accelerant".


Els veïns van alertar de les flames

 

Els cossos dels tres morts estaven carbonitzats. Els veïns han relatat que van escoltar “un colp molt fort i crits”. “Sentim uns crits de xiquets. Un parell de crits i un soroll”, ha comptat un veí davant les càmeres d'Informatius Telecinco.

El pare, camioner, estava de viatge

 

La mare no eixia de casa des de fa setmanes i en l'habitatge també convivia un altre familiar, però en una altra habitació. “Ella en un moment donat va tindre problemes, però ara estava molt bé”, explicava el familiar de les víctimes. Els membres de la família eren d'origen saharià. Portaven 7 anys vivint a Almeria. El marit era camioner i estava de viatge a l'estranger.

No es descarta cap hipòtesi, encara que la principal apunta a la mare

 

Davant aquest escenari, no es descarta cap hipòtesi: la investigació continua oberta per a determinar l'autoria de l'incendi després de confirmar-se que va ser intencionat, amb la finalitat de dirimir si es tracta d'un delicte contra les persones amb un quart implicat o si és un delicte contra les persones amb suïcidi; és a dir, si en efecte, com tot sembla indicar, va ser la mare.

Una telefonada ciutadana d'una persona sense identificar va alertar a les autoritats

 

Va ser una "anomenada ciutadana" d'una persona no identificada la que, al voltant de les 0.10 hores d'aquest dimecres, va alertar de la presència de fum i flames a l'habitació situada en l'àtic situat de l'immoble, la qual cosa va mobilitzar fins a la zona tres vehicles i 12 efectius dels Bombers d'Almeria.


En el lloc van intervindre els recursos sanitaris de la Junta, Bombers d'Almeria i Policia Local i Nacional, que ha activat el protocol judicial per a esclarir les causes del succés. El Jutjat d'Instrucció número 5 d'Almeria en funcions de guàrdia es farà càrrec de les primeres diligències.

El Jutjat d'Instrucció 5 d'Almeria, en funcions de guàrdia, haurà de rebre en pròxims dies els informes que elaboren Bombers de la capital, que van desplaçar al lloc dels fets tres vehicles i 12 efectius, i Policia Científica.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Destitueixen la subdirectora de la presó de Villena per fingir un atac" "Trenca el nas al seu examinador del permís de conduir després de suspendre la prova"