Dos infermeres processades per la mort d'una xiqueta de 2 anys en l'Hospital de Vinaròs

Segons una d'elles, la seua companya li va deixar les indicacions en el canvi de torn
L'Hospital Comarcal de Vinaròs, centre a on va passar la desgràcia | Agències
 
 

El titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 4 de Vinaròs, en la comarca del Baix Maestrat (Castelló), que investiga la mort d'una xiqueta de dos anys en l'Hospital Comarcal d'esta localitat en novembre de 2018, ha acordat processar a dos infermeres, en entendre que van poder incórrer en un delicte d'homicidi per una negligència en l'administració del sèrum.

En el mateix auto, el jutge acorda el sobreseïment provisional de les diligències respecte a altres quatre investigats, metges del mateix hospital, perquè considera que la seua actuació no va influir en la mort de la menor. És a dir, arxiva la causa per a ells.

La menuda va ingressar en el centre hospitalari de la mà de sos pares cap a les 13.00 hores del 13 de novembre de 2018 per vòmits i diarrea. La metgessa que la va examinar en un primer moment li va diagnosticar un quadre lleu de gastroenteritis i deshidratació i va acordar que se li administrara fluïdoteràpia glucosalina, el tractament més recurrent per a este tipo de patologia.

Un «còctel potencialment mortal»

En lloc de seguir la pauta fixada per la doctora, una infermera va preparar «un còctel potencialment mortal», que incrementava considerablement la quantitat de glucosa, segons relata l'acte. Esta infermera havia substituït a una altra després del canvi de torn, pel que, segons ella, va seguir la pauta incorrecta que, presumptament, havia deixat la seua companya, tot i «observar l'inusual de l'administració que s'estava duent a terme», explica el jutge.

A més, d'acord amb la investigació, la treballadora va plenar el recipient de sèrum en dos ocasions i va alliberar la via intravenosa, que havia quedat oclosa, perquè el líquid continuara fluint. Cap a les 16.00 hores d'eixe mateix dia, la xiqueta va començar a convulsionar i va acabar morint per una fallada multiorgànica.

El jutge, després de la investigació, considera que les dos infermeres van actuar «amb absolut desconeixement de la «tècnica i ciència aplicable a la seua professió». En canvi, el titular d'este Jutjat arxiva provisionalment la causa per a altres quatre investigats, tots ells metges, en no apreciar en la seua conducta indicis de criminalitat, ja que la primera va pautar correctament el tractament i els altres tres només van intervindre una volta la situació era irreversible.

La resolució fixa un termini de deu dies per a que la Fiscalia i la resta d'acusacions formulen escrit d'acusació i sol·liciten l'obertura de judici oral o demanen, per contra, el sobreseïment de les actuacions.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"13 anys de presó per intentar matar a la seua exdona a punyalades en Sagunt" "Sephora, la jove model de 15 anys trobada morta en estranyes circumstàncies"