Mor el dramaturg i periodista valencià Juan Alfonso Gil Albors als 92 anys

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando en el botón 'Leer en español'
Juan Alfonso Gil Albors ha mort als 92 anys | València Diari

El dramaturg i periodista valencià Juan Alfonso Gil Albors ha mort als 92 anys. Amb més de 45 obres teatrals publicades tant en valencià com en castellà, Gil Albors va ser un dels primers autors a publicar en llengua pròpia durant el tardofranquisme, en els anys 60 i 70, i té diferents premis, entre ells, el Premi dels Lletres de la Generalitat en 2007.

Gil Albors va ser un dels membres fundadors de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, a la que va pertànyer durant huit anys, i fins ara, era membre de l'Acadèmia de les Arts Escèniques. L'Institut Alfons el Magnànim va publicar en 2007 la seua obra completa en castellà i valencià.

Segons li descriu l'Acadèmia de les Arts Escèniques, Gil Albors «va saber allunyar el teatre valencià del seu contingut més localista per a situar-lo en una esfera molt més universal». Entre les seues obres, es troben 'Barracó 62', 'El tòtem en l'arena' o 'El camaleó' en valencià, i 'Patatín, patatán, patatón' en castellà.

Diferents institucions com el València Club de Futbol han expressat les seues condolences en xarxes socials.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Crema un taller de fusteria metàl·lica en Gandia" "Menor, de 14 anys, intenta suïcidar-se en Mutxamel després de mesos patint ‘bullying’"