INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

Mor la periodista Alicia Gómez Montano, exdirectora i presentadora d''Informe Semanal'

La periodista ha mort als 64 anys per un càncer
Alicia Gómez Montano ha mort a conseqüència d'un càncer | EFE

La periodista Alicia Gómez Montano, editora d'Igualtat de TVE, exdirectora d''Informe Semanal' i vicepresidenta de Reporters sense Fronteres, ha mort este dissabte als 64 anys en l'Hospital Universitari de Sanchinarro, en Madrid, a conseqüència d'un càncer, segons han informat fonts de la radiotelevisió pública.

 

Personalitats del periodisme i de la política han lamentat la mort de la periodista, de qui han destacat la seua integritat, el seu sentit de l'humor, la seua dignitat i la seua batalla per la independència i la igualtat.

 

 

Tota una vida en la televisió pública

Doctora en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid i professora universitària, la periodista era la candidata finalista amb millor puntuació del concurs públic per a formar part del Consell d'Administració d'RTVE i presidir la corporació pública. Va decidir presentar-se al concurs públic per a la renovació de la cúpula d'RTVE amb la intenció de contribuir a que la radiotelevisió pública deixara arrere l'etapa de tutela política de governs i partits.

 

La periodista va ser directora i presentadora del conegut 'Informe Setmanal', paper que va compaginar amb la direcció dels Programes no Diaris dels Servicis Informatius, però van ser moltes les seues atribucions en RTVE al llarg de 40 anys. Abans, va integrar les plantilles d'RNE, va formar part de la delegació de TVE en Navarra, va treballar en els telenotícies —a on va ser cap d'informació de Nacional— i es va dedicar a l'àmbit del reportatge amb 'Informe Setmanal', 'La nit temàtica' i, últimament, en 'En Portada'. En 2017 va ser elegida vicepresidenta de Reporters sense Fronteres i en 2006 va escriure el llibre 'La manipulació en televisió'.

 

Molt compromesa amb la igualtat i la llibertat d'expressió

Molt compromesa amb el feminisme i amb el lliure exercici del periodisme, va denunciar en diferents ocasions que ser periodista és més difícil i arriscat quan s'és dona i precisament a l'impuls de la igualtat en la televisió va dedicar els seus esforços en els últims temps.

  

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram