La Policia Local rescata a un gos maltractat en Alaquàs

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando en el botón 'Leer en español'
La Unitat Canina de la Policia Local d'Alaquàs rescata un gos maltractat | Ajuntament d'Alaquàs

Amb la denúncia a través de xarxes socials que va fer una veïna d'Alaquàs, en la comarca de l'Horta (València), en la que s'observava a un home borratxo maltractant al seu gos, es va iniciar un moviment veïnal per conseguir identificar al seu maltractador. D'esta manera, es va poder donar avís a la Unitat Canina de la Policia Local del municipi, que va acabar amb el patiment d'este gos el passat dilluns.

Segons informa el periòdic 'Levante-EMV', l'avís va ser donat per un grup de veïns que van presenciar els fets i van formalitzar els tràmits que han portat a la identificació del presumpte maltractador. Amb açò, la Policia Local ha pogut intervindre a l'animal i han descobert que es tracta del mateix individu al que ja se li va confiscar un altre gos en el passat mes de setembre.

Quan la Unitat Canina va procedir a la intervenció el gos es trobava aterrat i sense lesions físiques però sí psicològiques greus, ja que intentava escapar de la vivenda cada volta que el seu amo obria la porta de casa. Esta unitat va redactar un informe per a què el Departament de Salut Pública tramitara la intervenció per a protegir la integritat de l'animal. D'esta manera, es va obrir un expedient sancionador per maltractament animal establit en l'ordenança municipal d'animals de companyia que pot implicar una sanció greu.

A hores d'ara, l'animal es troba en un lloc segur i ha sigut sotmés a una avaluació veterinària per a determinar el seu estat i quines seran les conseqüències per al seu propietari. Des de l'Ajuntament d'Alaquàs es recalca la importància del foment dels valors de respecte als animals i la col·laboració ciutadana i es recorda que el maltractament animal està tipificat com a delicte en el Codi Penal. 

Alaquàs Animalista fa una crida a la ciutadania

L'organització Alaquàs Animalista, que ha seguit el cas i ha contribuït a la identificació del presumpte maltractador, vol agrair públicament l'esforç dels agents. «S'han involucrat moltíssim per a poder solucionar i actuar en este cas, milers de gràcies de part de molts ciutadans, que en estos casos ens sentim impotents i no sabem com actuar», afirmen des de l'organització.

De la mateixa manera, animen a tots els veïns a denunciar davant casos similars. «Per favor, si alguna volta sou testimonis d'un acte similar, no dubteu en posar-vos en contacte amb Policia Local i la Unitat Canina, ja que són professionals qualificats i ells saben com actuar», insistixen.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Demanen presó a un fotògraf per abusar de menors en Alacant" "Roba dos voltes en el mateix bar en Benicàssim"