5 anys de presó per apunyalar al seu germà després d'una discussió a València

L'Audiència el considera autor d'un delicte de lesions agreujades i l'obliga a indemnitzar amb 17.300 euros la víctima

La Secció Tercera de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a una pena de cinc anys de presó per un delicte de lesions agreujades amb l'agreujant de parentiu a un home que va apunyalar el seu germà durant una discussió a l'habitatge que compartien a València.

La sentència l'obliga a més a indemnitzar amb 17.300 euros la víctima, per les lesions i les seqüeles que va patir a conseqüència de l'agressió, i amb 13.811 euros a la Generalitat Valenciana per les despeses de l'assistència mèdica al lesionat.

D'altra banda, l'agressor no podrà acostar-se a menys de 300 metres ni comunicar-se amb el perjudicat durant set anys.

Els fets van passar cap al migdia del 13 de maig de 2019, en el transcurs d'una discussió, quan el condemnat va agafar un ganivet, es va abalançar sobre el seu germà i l'hi va clavar al costat esquerre amb l'ànim de llevar-li la vida.

A continuació, tal com recull la resolució, quan l'acusat va comprovar l'estat en què es trobava l'agredit, va interrompre l'agressió i va anar fins al domicili d'un oncle seu que vivia als voltants perquè el portés amb la seua furgoneta fins a un hospital.

El condemnat va ajudar a pujar al seu germà al vehicle, que el va transportar ràpidament fins a l'hospital, on va ser operat d'urgència i va quedar va ingressar a l'UCI amb el pulmó esquerre i el cor afectats per l'arma. En cas de no haver rebut esta assistència sanitària de manera urgent, la víctima hauria mort.

El la Sala considera provat que la intenció del penat era matar al seu familiar, l'absol de delicte d'homicidi en grau de temptativa que l'acusava la Fiscalia, i pel qual esta part demanava una condemna de nou anys de presó, i li declara autor d'un delicte de lesions agreujades.

La Secció Tercera de l'Audiència de València ha pres esta decisió després d'aplicar la jurisprudència de Tribunal Suprem relativa al conegut com "desistiment actiu".

Així, els magistrats argumenten que, un cop interrompuda l'acció delictiva per part del penat, este es va apressar amb l'ajuda d'un amic i el seu cosí perquè el seu germà "rebés de la manera més ràpida possible assistència mèdica".

La seua actuació, segons la sentència, "va ser eficaç, almenys, per reduir el temps d'espera del seu germà abans de pujar a la furgoneta i ser conduït a l'hospital".


 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Concentracions a Castelló, València i Alacant contra la LGTBfobia en memòria de Samuel" "13 persones detingudes per la pallissa que va acabar amb la vida de Samuel"