Presos perillosos de Villena causen destrosses i incendis en la setmana de Halloween

Els funcionaris de la presó han rebut greus amenaces
Pànic en la presó de Villena | Pixabay

Uns interns de la presó de Villena, en la comarca de l'Alt Vinalopó (Alacant), han sembrat el pànic durant l'última setmana. Els presumptes autors dels fets han volgut celebrar Halloween provocant incendis i un gran número de destrosses en les cel·les del departament d'Aïllament.

Tal com ha publicat el diari 'Información', els interns de la presó de Villena han amenaçat greument als funcionaris, segons ha denunciat l'associació profesional de treballadors penitenciaris 'Tu abandono me puede matar' (TAMP).

Esta associació assegura que lo que s'està vivint en el mòdul d'aïllament pareix propi d' una pel·lícula de terror i els interns van voler tindre la seua pròpia setmana d'Halloween amb diversió, fum, sang i destrosses.

26 interns aïllats per la seua perillositat

El primer dels incidents es va produïr el dilluns 26 d'octubre en l'àrea d'aïllament de la presó de Villena, a on es troben recluits 26 interns en cel·les individuals a causa de la seua perillositat

Alguns interns dels més perillosos van començar a pegar colps a les portes de ferro de les seues cel·les al mateix temps que deien als funcionaris «fills de puta, us matarem, matarem a les vostres famílies».

Un intent de suïcidi

Al día següent, un dels presos va destroçar per complet la seua cel·la, destroçant fins i tot la finestra. Eixe mateix dia a la nit un altre intern va cridar als funcionaris i els va dir que estava incendiant la cel·la i que s'havia tallat el cos amb un ganivet.


Immediatament, els funcionaris es van mobilitzar de nou per a evitar que el reclús s'asfixiara, li van rescatar i li van portar a la infermeria, a on una vegada es va recuperar es va abalançar contra els treballadors.El dimecres van continuar els insults i amenaces als funcionaris i sobre la una del migdia un reclús va pegar foc a la seua cel·la i el fum negre arribava fins a la cúpula de la torre de vigilància. Els funcionaris es van mobilitzar per a salvar la vida de l'intern i després de refredar la porta van accedir a la cel·la i van trobar esvaït al pres a causa de la inhalació de fum.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pillen 'in fraganti' al fals obrer d'Elx" "URGENT: Confirmen un brot de 80 contagis en una residència d'Elda"