Li rebaixen la pena per reconéixer que intentà violar i matar a l'ama del pis a on vivia en Alcoi

L'acusat ha afegit que és pare d'una filla i que «cal ser un animal» per a fer el que ell va fer
El juí s'ha celebrat este dimecres en la Secció Tercera de l'Audiència Provincial d'Alacant | Wikipedia

Un home, acusat d'intentar violar i assassinar a l'ama del pis a on vivia en Alcoi, en la comarca de l'Alcoià (Alacant), en 2018, ha reconegut els fets i, després de l'acord de conformitat conseguit entre les parts, se li ha rebaixat de 23 a 11 anys la pena de presó sol·licitada. El magistrat de la Secció Tercera de l'Audiència Provincial d'Alacant ha dictat provisionalment sentència de conformitat en el juí que s'ha celebrat este dimecres.

 

«Cal ser un animal»

L'acusat, entre llàgrimes, ha afirmat que no ho tornaria a fer i ha afegit que és pare d'una filla i que «cal ser un animal» per a fer el que ell va fer. El ministeri públic ha modificat la qualificació provisional, a la que s'ha adherit l'acusació particular en representació de la víctima, i acceptada per la defensa, per a acusar d'un delicte de violació en grau de temptativa amb ús d'arma blanca i un homicidi en grau de temptativa, amb la retirada de circumstància agreujant en no considerar-ho «subsegüent a un delicte contra la llibertat sexual».

 

El fiscal ha argumentat que, després de la declaració de la víctima, no es tracta d'un homicidi amb el que «s'intenta incrementar el mal», ni ocultar el delicte contra la llibertat sexual «amb l'eliminació de la vida d'una persona», sinó d'un delicte «encaminat a véncer la resistència de la víctima», ha indicat.

 

De conformitat amb les parts, pel primer delicte, el fiscal sol·licita cinc anys de presó i pel segon cinc. El ministeri públic establix, a demés, una ordre d'allunyament de la víctima de 300 metres durant 13 anys pels dos delictes i la prohibició d'establir contacte amb ella, per qualsevol mitjà o manera de comunicació pel mateix període. També ha sigut condemnat a 10 anys de llibertat vigilada després de la seua posada en llibertat. Finalment, l'acusat haurà d'indemnitzar a la víctima amb 7.300 euros pels danys físics de l'agressió i amb 15.759 euros per les seqüeles que li han suposat.

 

La va agarrar del coll fins que es va desmaiar

La víctima que, després dels fets va estar en una casa d'acollida, ha descrit, darrere d'un paravent, que l'acusat va arribar fins a la finca d'Alcoi, a on havia viscut dos anys abans, i encaputxat, pel que no el va reconéixer. Amb l'excusa de què volia llogar el pis, va entrar i, després d'endinsar-se fins al dormitori amenaçant-la amb un ganivet, la va agarrar del coll per a sotmetre-la fins que es va desmaiar.

 

La dona ha narrat que quan va despertar en terra al costat del llit, l'agressor estava llevant-li la roba interior i intentant forçar-la sexualment, cosa que va dur a un nou forcejament i resistència. Finalment, ha recordat que el soroll provocat pels passos del seu home va fer que l'agressor s'espantara i fugira del pis.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!