Ordenen l'internament psiquiàtric d'un home que va matar a colps a sa mare en Vinaròs

Els fets es van produir en desembre de 2018
L'home va confondre a sa mare amb un intrús | Pixabay

La secció primera de l'Audiència Provincial de Castelló ha absolt a un home de l'assassinat de la seua mare, que va ser declarat autor, en concórrer l'exempció de responsabilitat criminal d'alteració psíquica, i li imposa l'internament en un centre psiquiàtric penitenciari per un període que no podrà excedir de 25 anys.

Segons la sentència, emesa d'acord amb el veredicte d'un jurat popular, l'acusat, que vivia en Vinaròs, en la comarca del Baix Maestrat (Castelló) juntament amb la seua mare, de 83 anys, patia a conseqüència del consum de drogues, un trastorn esquizofrènic de tipus paranoide i curs crònic, amb descompensació psicòtica del seu trastorn, que anul·lava totalment les seues facultats.

A demés del trastorn esquizofrènic de tipus paranoide, el presumpte autor dels fets era consumidor de cocaïna de llarga duració i havia consumit eixe dia esta substància, igual que alcohol. Açò va ajudar a motivar la descomposició psicòtica del seu trastorn esquizofrènic.

Greus ferides en diferents parts del cos

Així, cap a les 12.00 hores del dia 11 de desembre de 2018 i en el citat domicili, l'acusat va decidir assassinar a la seua mare en confondre-la amb una altra persona intrusa en la casa i, així, va atacar a esta, propinant-li múltiples colps al cap, cara, tòrax i altres parts del cos. Esta greu agressió li va causar a la dona un xoc traumàtic i finalment va morir.

Després d'això, l'acusat va eixir de la casa en estat de confusió i va sol·licitar ajuda a uns operaris del ferrocarril que es trobaven molt prop del lloc a on es va produir el crim.

El sospitós va demanar als hòmens que avisaren a la Guàrdia Civil i va permanèixer al costat d'ells fins a l'arribada dels agents i servicis d'emergència, als quals va comptar tot el que havia passat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferit en un greu accident d'un camió en l'A-7" "Ferida en l'incendi de sa casa en Villena"