EN DIRECTE

📸⛈ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix les últimes hores de la borrasca 'Glòria' minut a minut

URGENT

⚫ ⛈ 4a víctima mortal pel temporal, en Alcoi

Sis rescatats i un centenar d'intervencions per la gota freda en Alacant

Els efectius van haver d'intervindre en despreniments, tallament de carrers, arbres caiguts, vidrieres, antenes, pals elèctrics o fins al sostre d'una casa
Una de les intervencions dels bombers en Alacant este dijous | Ajuntament d'Alacant

 

Els efectius de Bombers del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) i la Policia Local d'Alacant han fet este dijous més d'un centenar d'intervencions dins del dispositiu especial de coordinació i seguretat per les pluges establit en Alacant. 

 

Bombers i Policia Local han participat en el rescat de sis persones. La primera intervenció s'ha fet cap a les 17 hores, en l'eixida de Villafranqueza, per a rescatar a una persona que s'havia quedat atrapada dins d'un vehicle amb una part dins del llit del riu. El segon rescat es va produir a les 21.30 hores, en el Bacarot, a on una furgoneta havia sigut arrossegada per l'aigua acumulada i el conductor ha pogut ser rescatat. A les 22 hores, els efectius del SPEIS han rescatat a un conductor atrapat en l'Avinguda d'Elx. Cap a les 23 hores, els efectius van posar en marxa un operatiu per a buscar i rescatar a tres persones de l'interior d'unes coves en el barri de Sant Gabriel i, finalment, han conseguit trobar-los i traure'ls de l'interior. Dos d'ells han hagut de ser traslladats a l'hospital.

 

Els cossos de seguretat municipals han intervingut durant el matí i la vesprada en nombroses zones de la ciutat per a retirar tendals, sanejar finestrals que han patit trencaments i, fins i tot, han hagut d'actuar en la caiguda d'una vidriera en la via pública des d'un primer pis en el carrer Astúries.

 

Els efectius també han hagut d'atendre despreniments en les casetes de la zona portuària, antenes i pals elèctrics, vidrieres i sanejats de balcons, per a assegurar façanes d'edificis a on s'havien després rebles, així com la retirada de cartells en l'Avinguda de la Universitat i anuncis publicitaris.

 

També s'han fet numeroses intervencions en la retirada de branques d'arbres sobre vehicles, calçada i voreres en moltes zones de la ciutat i s'ha hagut de retirar una placa de marbre d'una façana despresa en la via pública i una porta metàl·lica d'un local arrancada pel vent. A més, la Policia Local va haver de tallar al trànsit diferents carrers i atendre alguns cotxes avariats.

 

La Policia Local també ha hagut d'actuar en les platges. En la del Postiguet, cap a les 19 hores, han tret de l'aigua a dos adults i dos menors que estaven banyant-se. En la platja de l'Albufereta hi havia també una persona fent surf. També es va intervindre en la caiguda del sostre d'una casa i la caiguada d'un mur en una altra.

 

 

L'Alcalde ha tornat a sol·licitar a la ciutadania que «continuen extremant la precaució i la prudència durant el dia de hui i s'evite qualsevol desplaçament innecessari tant a peu com amb cotxe i se seguisquen en tot moment les indicacions dels servicis d'emergència i seguretat de l'Ajuntament d'Alacant».

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram