Tràfic de drogues: Més de 4 tones confiscades i 8 detinguts en Alacant

L'organització transportava droga a França
S'han intervingut més de 4 tones d'haixix | Policia Nacional

La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa de tràfic d'haixix entre Granada i França amb la detenció de 18 persones, huit d'elles en Alacant, que utilitzaven falses empreses per a transportar la droga en camions i furgonetes i a les que se'ls ha confiscat més de quatre tones d'esta droga.

 

En concret, els agents han intervingut 4.073 quilos d'haixix que l'organització guardava en una nau industrial d'Alacant i que estaven ocults entre mobles, maquinària industrial i remolcs, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

 

Huit detencions s'han fet en Alacant, cinc en Saragossa, quatre en Granada i una en França. De les persones detingudes, 14 han ingressat en presó provisional.

 

Una investigació que començà en França

Els agents van posar en marxa la investigació després de trobar una partida de 1.240 quilos d'esta droga en França, dins d'un camió amb matrícula espanyola. Eixa intervenció va permetre descobrir que el centre d'operacions de la xarxa estava en Saragossa, a on havien situat societats fictícies amb l'objectiu d'aparentar la legalitat necessària per a una empresa de transports internacional.

 

Les investigacions van facilitar la localització d'una nau industrial en Alacant que servia de punt de partida de la ruta de la droga cap a França. La vigilància policial sobre ella va permetre identificar la furgoneta que feia d'enllaç en el trasllat de l'haixix des de Màlaga i Atarfe (Granada), municipi a on es va descobrir un altre lloc utilitzat per a ocultar la droga.

 

Es van fer una desena de registres | Policia Nacional

 

Una desena de registres

Des de la nau d'Alacant va eixir un camió carregat de mobles, entre els que es van trobar 1.007 quilos d'haixix, en direcció a França, fins que va ser interceptat quan es disposava a eixir de la ciutat. En el registre de la nau, els agents van confiscar 612 quilos d'este estupefaent i altres 1.224 que es dirigien cap a Alacant, mentres que, en Sant Vicent del Raspeig, en l'Alacantí (Alacant), es va localitzar una segona nau.

 

La desena de registres va permetre intervindre dos caps i set remolcs de camió, sis vehicles i dos màquines compactadores de cartó. Respecte a la investigació sobre el patrimoni de la xarxa, es van bloquejar set immobles, 32 vehicles i comptes bancaris a nom dels investigats.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!