València multarà per 'estar' en un botelló encara que no es bega

Esta serà una de les novetats futures d'una estratègia que d'altra banda, també busca ampliar el focus de "qui beu" a "qui ven"
 | ACNEn pocs mesos podria estar a València en marxa la nova normativa que permet sancionar a qui es trobe en un botelló encara que no estiga consumint alcohol. Així ho ha recordat hui el regidor de Seguretat Ciutadana de València, Aaron Cano en una entrevista a la ràdio pública valenciana.

Esta mesura, que a priori pot resultar confusa, posa a l'accent en el complex procés administratiu que a hores d'ara ha de desenvolupar perquè estes sancions per consumir d'alcohol en via pública siguen efectives.

És a dir, actualment s'ha de demostrar que el líquid que s'està consumint és, efectivament, alcohol, la qual cosa suposa des d'una presa de mostra, fins a una cadena de custòdia, amb totes les garanties establertes, per a l'anàlisi i per tant la confirmació de proposta de sanció que s'ha fet a l'interceptar el líquid consumit al carrer.

Així, segons apunta Cano, tot i que el canvi no vaga a frenar el botelló, sí que pot facilitar molt més la feina policial.

D'altra banda, cal recordar, tots els problemes de convivència ciutadana i seguretat, derivats de l'increment de botellons i que afecten especialment determinats punts de València. El barri d'Orriols o la Plaça Hondures són només dos exemples d'estos punts neuràlgics on augmenta la conflictivitat.

De fet, alguns dels aspectes que aborda l'esborrany de l'ordenança de convivència ciutadana, de la ciutat de València presentat fa unes setmanes. Un escrit que, però, tindrà encara que desenvolupar-se i passar les corresponents fases abans de la seua aprovació final.


Canvi de focus de "qui beu" a "qui ven"

 

Pel que fa a com afrontar el problema de l'increment de botellons, sembla que l'estratègia que estudia ara l'ajuntament de València, igual que estan fent altres municipis que comparteixen problema, és ampliar el punt de mira de l'origen del problema. Això suposaria molts dels punts de venda d'alcohol, també serien controlats.

I és que al que sembla, en la majoria de les ocasions, més enllà dels establiments d'oci, el problema real sorgeix per establiments que en hores no regulades i en més d'una ocasió sense emportar l'edat de comprador, dispensen begudes alcohòliques de manera irregular.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Desarticulat un grup criminal per la sostracció de cablejat d'enllumenat públic" "Extingeixen un incendi en una nau en el Polígon Industrial de Babel a Alacant"