Els veïns d'una urbanització d'Alberic denuncien l'ocupació il·legal de xalets de luxe

Els ocupes aprofitaren l'estat d'alarma per a entrar en les cases
Els veïns denuncien ocupacions il·legals | Fotocasa

El veïns de la urbanització de la Muntanya del Xúquer d'Alberic, en la comarca de la Ribera (València), denuncien diverses ocupacions il·legals en xalets de luxe des de què es decretara l'estat d'alarma el passat mes de març. Una situació que els ocupes utilitzaren per a entrar en les cases i que continua ara com ara.

Segons ha afirmat el president de l'associació de veïns, Paco Bru, a 'Las Provincias', «altres anys s'havia ocupat algun immoble de forma ocasional, però ara és un escàndol. Tenen intenció de quedar-se molt de temps». A demés, inclús asseguren que alguns tenen cases en el poble i venen ací per a passar l'estiu.

 

Xalets de luxe en mans de bancs ocupats

Ara com ara, hi ha tres xalets ocupats, mentres que en març hi havia set. Alguns d'ells de luxe, amb un valor que pot arribar a superar els 300.000 euros i que estan en mans de bancs, excepte un, que és d'una família estrangera que només ve en estiu.

Els veïns denuncien que des de què s'han ocupat els xalets ha augmentat la delinqüència en la urbanització: s'han comés robatoris i fins i tot incendis. A demés, «han amenaçat a alguns veïns, tenen gossos solts i en un dels xalets fan festes en la piscina amb música que se sent en mitja urbanització», assegura Bru.

A pesar de què la Guàrdia Civil i la Policia Local els tallaren els enganxaments de llum i aigua il·legals abans de què els veïns presentaren la denúncia, molt els tornen a instal·lar, encara que alguns han desistit i se n'han anat. «Els tallen la llum i ells tornen a connectar-se i, com el procés de desenganxament porta el seu temps, ahí seguixen».

L'associació de veïns ha demanat reunir-se amb les autoritats per a buscar una solució a este problema. Mentrestant, Policia i Guàrdia Civil vigilen la zona per a evitar més incidents.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: Ferit greu un motorista de 18 anys en un xoc amb un camió en Beniparrell" "Incendi en un pàrquing de Xixona: Sis cotxes calcinats"