L鈥檈motiva reacci贸 d鈥檜na ballarina valenciana amb Alzheimer en escoltar 鈥楨l llac dels cignes鈥

Va ser la primera la primera ballarina del Ballet de Nova York el 1967
En acabar de sonar l'obra Marta admet que s'ha emocionat | M煤sica para despertar

La valenciana Marta Gonz谩lez Salda帽a, m茅s coneguda com Marta Cinta, va ser la primera la primera ballarina del Ballet de Nova York el 1967. Uns mesos despr茅s de la seua mort s'ha fet viral un v铆deo en el que es mostra la capacitat terap猫utica de la m煤sica en els casos d'Alzheimer, malaltia que ella patia.

Segons explica '脌 punt', l鈥檕rganitzaci贸 'M煤sica per a Despertar', que fomenta l鈥檃plicaci贸 de la m煤sica com a ter脿pia per a malalties que impliquen una degeneraci贸 cognitiva, va compartir un v铆deo en el qu猫 es veu a Marta reaccionar en escoltar 'El llac dels cignes' mentres est脿 en una resid猫ncia de Muro d'Alcoi, en la comarc del Comtat (Alacant).

Encara que la podem vore impedida en cadira de rodes, la exballarina s鈥檈mociona i 茅s capa莽, fins i tot, de fer alguns moviments de ballet a pesar dels impediments corporals. En acabar de sonar l'obra Marta admet que s'ha emocionat despr茅s de tornar-la a escoltar.

I 茅s que, en no m茅s d'una setmana, el v铆deo ha tignut m茅s de huit milions de reproduccions en xarxes socials com TikTok, Instagram, YouTube, Facebook o Twitter. De fet, incl煤s Antonio Banderas ha decidit compartir-lo despr茅s d'haver-se emocionat amb la valenciana.

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"V铆deo viral: Multada en Vinar貌s per no dur mascareta: 芦Habeas corpus, ja禄" "V铆deo: Rescaten a un xiquet de 2 anys en caure des d'un quint pis"