Brussel·les acusa Microsoft d’abús de posició per imposar Teams als usuaris d’Office

BRUSSEL·LES, 25 (EUROPA PRESS)

La Comissió Europea ha acusat formalment el gegant informàtic Microsoft de violar les regles de competència a la Unió Europea en vincular la seua aplicació per a videotelefonades Teams amb la instal·lació del programari Office, una decisió que Brussel·les adopta després de considerar “insuficients” els canvis que la companyia va introduir en resposta a l’inici de la investigació.

“Sentim que done un avantatge indegut al seu producte sobre el d’altres competidors”, ha dit la vicepresidenta de l’executiu comunitari encarregada de Competència, Margrethe Vestager, qui ha avisat que és “essencial” protegir la lliure competència entre ferramentes de comunicació en remot perquè també fomenten la innovació en el sector.

Brussel·les va començar a investigar formalment el cas el juliol del 2023 en resposta a la renúncia d’un competidor, Slack, per determinar si Microsoft concedia un “avantatge” competitiu deslleial a Teams en no donar la possibilitat als clients de triar si incloure o no l’accés a este producte quan se subscriuen als paquets d’Office 365 o Microsoft 365.

A més, els servicis comunitaris creuen que l’avantatge pot haver reforçat les limitacions a la interoperabilitat entre els seus paquets i les ofertes d’altres competidors de Teams.

Esta pràctica pot haver impedit als rivals de la plataforma de videotelefonades de Microsoft competir i innovar en un pla d’igualtat, la qual cosa perjudica els clients de l’espai econòmic europeu.

ÚLTIMES NOTÍCIES