PSOE i PP acorden renovar el CGPJ i presentar una llei que ‘reforçarà la independència del Poder Judicial’

També han pactat nomenar a un nou magistrat al Constitucional

MADRID, 25 (EUROPA PRESS)

El PP i PSOE han aconseguit un acord, en presència de la vicepresidenta de la Comissió Europea Vera Jourová, per a procedir a la immediata renovació del Consell General del Poder Judicial, tal com recomana la Comissió Europea en el seu Informe sobre l’Estat de Dret relatiu a Espanya de 2022 i 2023, segons han confirmat fonts socialistes i ‘populars’.

Tots dos partits també han pactat presentar una proposició de llei orgànica que “reforçarà la independència del Poder Judicial, tal com recomana la Comissió Europea en el seu Informe sobre l’Estat de Dret relatiu a Espanya del 2022 i 2023”. Han acordat, a més, nomenar a un nou magistrat del Tribunal Constitucional.

La Comissió Europea ha anunciat una compareixença de Jourova junt amb els negociadors, el ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, i el sotssecretari d’Institucional del PP, Esteban González Pons, en la seua seu a Brussel·les per a participar en una “cerimònia de signatura” i una posterior compareixença davant de la premsa a partir de les 17:30 hores.

ÚLTIMES NOTÍCIES